Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlk işi çamaşır makinesi almak oldu

        Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Kazıklı Köyü'nde 150 yıldır süren içme suyu sıkıntısı Köydes Projesi kapsamında çözüldü. Köy sakinlerinden Kezban Karabacak'ın yaptığı ilk iş, suyun gelmesiyle birlikte evine çamaşır makinesi almak oldu.

        Manisa'nın Selendi İlçesi’ne bağlı Kazıklı Köyü’nde 150 yıldır süren içme suyu sıkıntısı, Selendi Kaymakamlığı ve Manisa İl Özel İdaresi genel Sekreterliğinin yaptığı çalışmalarla Köydes Projesi kapsamında sona erdi. Köyün büyük bir sorunun çözüldüğünü kaydeden Muhtar İsmail Aygün, "Köyümüzdeki genç kızlar su taşımaktan bıktıkları için başka köylere gelin gitmek istiyorlardı. Başka köylerden de bizim köye gelin verilmiyordu. Köyümüze şebekeli içme suyu döşenmesi en çok gençleri sevindirdi. Bundan sonra gençlerimizde rahatlıkla evlenebilecekler" diye konuştu.

        200 hane ve 520 nüfuslu Kazıklı Köyü içme suyuna kavuştu. Kazıklı Köyü halkı, tarihinde ilk kez musluklardan akan suyu kullanmaya başladı. Sırtlarında su taşımaktan ve soğuk havalarda 5 kilometre ilerideki dağdan gelen parmak inceliğindeki su ile çeşme başında çamaşır yıkamaktan kurtulmanın sevinci yaşanan köyde, içme suyu şebekesinin açılışı törenle yapıldı. Törene Kazıklı Köyü Muhtarı İsmail Aygün, Ak Parti Selendi İlçe Başkanı Muhammet Akcan, İl Genel Meclisi Üyeleri Orhan Tutar ve Mehmet Ünver, çevre köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

        İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Tutar ve Mehmet Ünver, Köydes Projesi ile yıllardır susuzluk çeken Kazıklı Köyü’nün içme suyuna kavuşturulduğunu belirterek özellikle kadınların çektiği çilenin bittiğini ifade etti. Kazıklı Köyü’nde yıllardır sondaj ile su arandığını fakat köyün coğrafi bakımından taşlık bir alanda olması nedeniyle bir türlü suya kavuşturulamadığını belirten Orhan Tutar, "Son denenen sondaj çalışmalarında 148 metrede su bulundu. İçme suyu Deposu, Terfi binası, terfi hattı ve şebeke hattı 153 bin 698 liraya mal oldu. Kuyudan saniyede 10 litre su çıkıyor" dedi.

        ARTIK EVLENEBİLECEKLER

        Köy Muhtarı İsmail Aygün, dedelerinin ve kendilerinin susuzluktan yıllardır perişan olduğunu, 150 yıllık geçmişe sahip köylerindeki vatandaşların en büyük sorunu olan içme suyu konusunun çözümlenmesinden mutlu olduklarını belirtti. Köylerindeki su sıkıntısı nedeniyle gençleri de evlendirmekte güçlük çektiklerini belirten Aygün, "Köyümüzdeki genç kızlar su taşımaktan bıktıkları için başka köylere gelin gitmek istiyorlardı. Başka köylerden de bizim köye gelin verilmiyordu. Köyümüze şebekeli içme suyu döşenmesi en çok gençleri sevindirdi. Bundan sonra gençlerimizde rahatlıkla evlenebilecekler" diye konuştu.

        "İLK İŞ ÇAMAŞIR MAKİNESİ ALDIK"

        Kazıklı Köyü sakinlerinden 78 yaşındaki Kezban Karabacak, hayatında ilk defa çamaşır makinesi gördüğünü belirtti. Karabacak, "Yıllardır sırtımızda su taşımaktan, soğuk havalarda çeşme başında çamaşır yıkamaktan kurtulduk. Suyun çıktığını öğrenince ilk işimiz çamaşır makinesi almak oldu. Artık çamaşırlarımızı rahatlıkla makinede yıkayabileceğiz. Bulaşıklarımızı şimdi evimizde yıkamaya başladık. Su olmadığından evlerimizde lavabolarımız dahi yoktu. Hepsini yaptırdık, mutfaklarımıza fayans döşettik. Hep bunlar suya kavuşmamız sonucu oldu. Şimdiki hayalim Bir bulaşık makinesi almak ve güneş enerjisi veya şofben taktırarak sıcak suya da kavuşmak" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ