Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balıkesir'de hamile olan 6 büyükbaş hayvan çalındı,

        Edinilen bilgiye göre, İnanılmaz olay Balya ilçesinde yaşandı. Balya'nın Çakallar köyünde ikamet eden Osman Kılıç'a ait 4 büyükbaş hayvan ile aynı köyden Yakup Kara'ya ait 2 büyükbaş hayvan kimliği bilinmeyen kişiler tarafından çalındı. Olayın basit bir hayvan hırsızlığı olmadığı anlaşıldı.

        Hayvanlarının tarlada açık arazide bırakan köylüler bu sabah Çakallar köyü Karadurmuş mevkisindeki derede işkembe ve henüz doğmamış buzağı ceninleri buldu. Dehşete düşen köylülerden ineklerin sahipleri Osman Kılıç ve Yakup Kara, hepsi de hamile olan ineklerin yaklaşık 10 gün ile 1 ay içerisinde doğum yapmak üzere olduklarını, hayvanların karınlarının deşilip işkembe bölümleri ile yavruların dere yatağına atıldığını, ancak hayvanların kendilerinden ise hiçbir iz olmadığını söyledi. Hemen jandarmaya haber verilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        İl Jandarma komutanlığı ekipleri, karınlarını kesip yavrularını attıktan sonra 6 büyükbaş hayvan ile birlikte kaçan hayvan hırsızlarının peşine düştü. Bu arada olayla ilgili İvrindi Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Köylüler ise bugüne kadar böyle vahşice işlenen bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Azılı hayvan hırsızlarının yakalanmasına çalışılıyor.

        Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ