Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu, Jandarma Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde uyuşturucu operasyonu yaptı, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde uyuşturucu operasyonu, Diyarbakır'da operasyon

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'dan batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapan zehir tacirleri güvenlik güçlerine yakalanmamak için Fenerbahçe-Beşiktaş maçının yapılacağı zamanı seçti. Maçın başlama vuruşu ile uyuşturucu yüklü aracı takibe alan jandarma narkotik timleri, 60 kilo kubar esrar ele geçirdi. Operasyonu tamamlayan jandarma timleri, telsizde komutanlarına "Maçı 3-0 kazandık" şeklinde şifreli anons yaptı.

        Diyarbakır ve çevresinden temin ettikleri uyuşturucu maddeyi batı illerine sevk eden zehir tacirleri son dönemde güvenlik güçlerine yakalanmamak için derbi maçlar esnasında sevkıyat yapmaya başladı. Uyuşturucu tacirlerinin bu taktiğini fark eden Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri özelikle derbi maç saatlerinde tedbirleri en üst seviyeye çıkarmaya başladı. Son olarak 29 Nisan günü Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan Spor Toto Süper Final maçının başlama vuruşuyla harekete geçen jandarma narkotik timleri, Sur ilçesi Mermer Jandarma Karakolu'nda pusuya yattı. Lice yönünden Diyarbakır'a seyir halindeki şüpheli bir otomobili durduran jandarma, poşetlere sarılı vaziyette 60 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Operasyonu başarıyla tamamlayan jandarma timleri telsizde komutanlarına "Maçı 3-0 kazandık" anonsu yaptı.

        Gözaltına alınan 2 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ