Polisin sabrı cinayeti çözdü
Zanlılar kendileri yakalayan polisleri tebrik etti...
Beycan ÜÇKARDEŞ/ MERSİN (AHT)
Mersin'de Mart ayı içinde işlenen faili meçhul cinayeti çözmek basit gibi görünen bir ipucu elde eden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Polisi, 120 farklı güvenlik ve MOBESE kameralarını takibe alarak tespit ettiği zanlıları Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonla yakaladı. Zanlılar kendileri yakalayan polisleri tebrik etti.
Olay, 10 Mart 2012 tarihinde İsmet İnönü Bulvarı PTT Önü'nde meydana gelmiş 32 yaşındaki Nazif Aktaş, kimliği belirsiz kişiler tarafından yol ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği tarafından cinayetin çözülmesi için özel bir ekip kuruldu. Olay yeri çevresindeki bulunan işyerlerinde çalışanlar ve sahipleri ile konuşan polis, zanlıların 01 plakalı bir araçla kaçtıkları bilgisine ulaştı. Aracın cinsi ve markası konusunda bilgi edinemeyen polis, çareyi olay günü Mersin iline giriş yapan tüm 01 plakalı araçları tespit ederek takibe almakta buldu.
İlk olarak olay çevresi olmak üzere Mersin girişinde bulunan 120 farklı güvenlik ve MOBESE kameralarının 10 Mart tarihli kayıtları toplandı. Bu görüntüler sabırla tek tek tarandı ve Mersin'e olay tarihinde giriş yapan tüm Adana plakalı araçlar tespit edildi. Araçların görüntülerinde şüpheli bir durum arandı. Araç sahiplerinin kayıtları ile öldürülen zanlının çevresinde bulunan akrabalar ve tanıdıkları karşılaştırılarak zanlının birine ulaşan polis, bu kişiyi de teknik takibe alarak suç ortaklarını tespit etti.
Cinayeti ikisi kardeş 4 kişinin işlediğini belirleyen özel ekip, operasyon için düğmeye bastı. Adana ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonla 32 yaşındaki M.K. İstanbul'da, 26 yaşındaki kardeşi G.K. ve diğer suç ortakları 27 yaşındaki İ.Ç. 38 yaşındaki İ.K. Adana'da yakalanarak Mersin'e getirildi.
Yapılan araştırmada Nazif Aktaş ile zanlılardan M.K.'nın ortak bir internet partner sitesi kurdukları ve kadın pazarladıkları, iki ortağın internet sitesini tek başına işletmek için kavga ettikleri cinayetin de bu yüzden işlendiği ortaya çıktı.