Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam balıkesir cezaevinde yangın, balıkesir, yangın

        Balıkesir Cezaevinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında ölen ve yaralanan kimsenin bulunmadığı, mahkumların binadan son anda çıkarılarak kurtarıldığı belirtildi.

        Şehir merkezindeki olayda alevleri içerisinde kalan cezaevindeki yangın çevre binalardaki vatandaşları korku ve paniğe sevk etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        YANGINI VATANDAŞLAR FARK ETTİ

        Edinilen bilgiye göre, Açık Ceza İnfaz Kurumu binasında yangın çıktı. Bu sabah saat 05.00 sıralarındaki olayda, Sütlüce Mahallesi, Soma Caddesi üzerinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumunda (Eski Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi) henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı.

        Kullanılmayan C Blok içerisinde başladığı belirtilen yangında alevler çatıyı sardı. Bir anda yayılan alevler cezaevinin tüm çatısını kapladı. Yangını sabah namazına kalkan çevre binalardaki vatandaşlar fark edip itfaiyeyi arayıp ihbar etti. Balıkesir belediyesi İtfaiye Müdürlüğündeki bütün araçlar cezaevine gönderildi. Cezaevine giden itfaiye ekipleri infaz koruma görevlilerine yangın çıktığını söndürmek için geldiklerini söylemeleri halinde cezaevindeki personelin yangından bilgisi olmadığı, itfaiye ekiplerinin ısrarlı uyarısı üzerine durumu fark edip kapıyı açtıkları kaydedildi.

        Saat 05.19'da yangın ihbarını alan itfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine intikal ettiği bildirildi. Müdahalenin geciktiği yangın yapılan tüm müdahalelere rağmen söndürülemeyince Orman Bölge Müdürlüğü ve askeriyeden yardım istendi. Takviye arazöz ve itfaiye ekiplerinin gönderildiği cezaevindeki yangında alevler kısa sürede yayıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların sonunda kontrol altına alınan yangında mahkum koğuşları ve idari bölümün yer aldığı binaların çatı bölümleri tamamen yandı. Yangını duyan hükümlü yakınları da cezaevine akın etti. Pazar günleri açık görüş yapılan cezaevinde çıkan yangın hem cezaevi içinde, hem de çevredeki binalarda oturan vatandaşları korku ve paniğe yol açtı. Cezaevindeki çatıların geçtiğimiz hafta içinde bakımdan geçirilip yenilendiği öğrenildi.

        Uzun yıllar Balıkesir Kapalı Cezaevi olarak hizmet veren cezaevindeki hükümlü ve tutuklular ancak Nisan 2010'da Kepsut ilçesinde tamamlanan Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevine nakledilmişti. Açık Cezaevi olarak faaliyetine devam eden kurumda 180 civarındaki mahkumdan 50'ye yakını geçtiğimiz günlerde çıkan Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi. İçerisinde 121 mahkumun bulunduğu Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki yangında ölen ve yaralanan olmazken zehirlenme vakasının da olmadığı bildirildi. Müdahale sırasında sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

        Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın beraberinde emniyet müdür yardımcısı ve bazı şube müdürleri ile olay yerinde incelemelerde bulundu. Cezaevinden sorumlu cumhuriyet savcısı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, bilgiler aldı. Yangın sırasında cezaevi idare binasının içinde bulunan kıymetli evraklar da kurtarıldı. İnfaz koruma memurları ile polis ekipleri cezaevi bahçesine çıkarılan mahkumların etrafında ve cezaevi çevresinde güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcılığı yangınla ilgili soruşturma başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ