Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Artvin'de Türkiye'nin 'En uzun Atatürk heykeli' açıldı, Atatürk'ün Kocatepe'ye çıkışını anlatan heykel

        HABERTURK.COM

        Artvin'de, Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu'nun şehre en hakim tepede, her yerden görülebilecek kaidesiyle yaptırdığı, yüksekliği de tartışmaya konu olan Atatürk heykelinin bulunduğu tesis törenle açıldı.

        İŞTE HEYKELİN ÖZELLİKLERİ

        Toplam 7 bin 400 metrekare alanda kurulan tesiste, 2 bin metrekare kullanım alanı, okçuluk ve silah atışlarının yapılacağı 3 katlı atış poligonu binası, 500 metrekare alana sahip restoran ve seyir terası ile çocuk oyun alanı bulunuyor.

        Atatürk'ün Kocatepe'ye çıkışını anlatan fotoğrafından yola çıkılarak hazırlanan heykel, yaklaşık 1.5 yılda tamamlandı. Heykelin yapımında yaklaşık 100 kişi çalıştı. Yapımı sırasında, önce bacaklar ve gövde, ardından 9 ton ağırlığındaki baş kısmı monte edildi.

        BOYU TARTIŞMALI...

        Yüksekliğini bazı ajansların 35 metre bazılarının da 22 metre olarak belirttiği heykelin ayak kısmında 18 ton, gövdesinde 16 ton, baş kısmında 9 ton çelik konstrüksiyon kullanıldı. Heykelin dış yüzeyi 12 ton bakırla kaplanırken, diğer malzemelerle birlikte heykel yaklaşık 60 ton ağırlığında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ