Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çorum'da yangın

        Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Bayat ilçesine bağlı Ahacık köyü Karabatak mahallesinde henüz bilinemeyen nedenden dolayı Menduh Yardımcı'nın evinde yangın çıktı. Aşırı rüzgardan dolayı diğer evlerede sıçrayan yangın sonucunda 14 eve ve ahırlar tamamen yandı.

        Şiddetli rüzgar sebebiyle kontrol altına alınamayan yangın, büyüdü. Alevler, evlerin ahşap olması ve çoğunda yakacak odun bulunması sebebiyle hızla yayıldı. İlk yangın söndürme araçları, köyün ilçelere uzak ve yollarının bozuk olması sebebiyle yaklaşık 1 saat sonra köye ulaşabildi. Ardından Çorum ve Bayat, Osmancık, Kargı ilçelerinden itfaiye ekipleri köye gelerek yangına müdahale etti.

        Yangında toplam 14 ev yandı. Yanan evlerden 8'inin halen oturulmakta olduğu, diğer 6'sının sahiplerinin ise köyde bulunmadıkları, fakat zaman zaman köye geldikleri için evlerin dayalı döşeli olduğu öğrenildi.

        Muhtar Mustafa Yiğit, yangında can kaybı yaşanmadığını ancak çok sayıda kişinin evsiz kaldığını söyledi.

        Diğer taraftan, Kızılay'ın mağdur köylüler için, bölgeye çadır, battaniye ve yatak gönderdiği kaydedildi. Ayrıca, Bayat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın gönderdiği gıda paketleri de köye ulaştı.

        Ahacık Köyü'nde önceki yıllarda da 3 kez yangın çıkarken, yangınların büyümesinin başlıca nedenleri, köylüler evlerinin altını odunluk olarak kullanıyor.

        Evlerinin altına doldurulan çam ve meşe odunlar, olası bir yangında tutuşması sonucu yangının biranda büyümesine neden oluyor.

        Ahacık Köyünde ilk yangın 2 Ağustos 2004 tarihinde 13 ev, 11 Haziran 2005'te de 3 evin yanarken, 13 Temmuz 2006'da ise 35 ev yanarak kül oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ