Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Alkollü de olsan kullanabilirsin Gülüm, Ersan Adem Gülüm, Beşiktaş, alkollü araç kullanmak, mahkeme, beraat.

        HAYATİ ARIGAN / HT GAZETE

        İstanbul’da araç kullanırken trafik polislerinin yaptığı kontrolde 1.23 promil alkollü çıktığı gerekçesiyle, “alkollü araç kullanmak” suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Beşiktaşlı milli futbolcu Ersan Gülüm hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

        Gülüm, geçtiğimiz 9 Ağustos günü Ortaköy’de aracıyla ilerlerken trafik polislerince yapılan kontrolde durduruldu. Gülüm, 1.23 promil alkollü çıktı. Alkollü araç kullanmaktan dolayı Trafik Kanunu uyarınca adli para cezası kesilen Gülüm hakkında ayrıca ‘alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

        ALKOLÜ KABUL ETTİ

        Gülüm, ifadesinde alkol aldığını kabul ederek, “Biraz alkol almıştım. Kendimi iyi hissettiğim için aracımı kullandım” dedi. Hakkında ‘alkollü araç kullanmak’tan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gülüm ile ilgili verdiği mütalaada savcı, “Bu şekilde alkol oranının kişinin trafikteyken emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olmasına sebep olma konusunda dosyada bir rapor ve tespitin olmadığı, bu haliyle dosya kapsamına göre sanığa atılı trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu, unsurları nedeniyle oluşmadığından sanığın müsnet suçtan beraatine karar verilmesi talep olunur” dedi.

        EMSAL BİR KARAR

        Talebi kabul eden hâkim İlhan Karagöz de beraat kararında kanunda geçen “alkol muayenesinin kişinin yaralamalı veya ölümlü ya da kolluk kuvvetlerince müdahil olunan maddi hasarlı trafik kazasına karışması halinde veya şeklinde yapılacağı” şeklindeki düzenlemeyi gerekçe gösterdi. Hâkim aynı suçtan yargılanan 7 sanık hakkında da aynı gerekçe ile beraat kararı verdi. Gülüm hakkındaki karar, Yargıtay tarafından onanırsa, alkollü araç kullanmak suçundan hakkında dava açılan binlerce kişi için emsal olmuş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ