Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti iktidarı Çanakkale’ye asma köprü yapmakta kararlı.

        Hatta projeleri tamamlanan köprüyle ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan daha da ileri giderek, “Bu köprünün proje çalışmaları tamamlanmıştı. Ben arkadaşlarıma, bu köprü üzerinden bir demir yolu hattı geçirmek için de talimat verdim. Proje revize ediliyor” demişti önceki gün.

        Bakan’ın açıklaması gerçekten heyecan verici.

        Zira Ulaştırma Bakanı Elvan’ın hem İstanbul trafiğini rahatlatacak, hem de Ege ekonomisine büyük katkı yapacak Çanakkale köprüsüne demiryolu konması için talimat vermesi iş dünyasını sevindirdiği kadar, beklentilerini de artırdı.

        Öncelikli olarak tren hattı olmayan Çanakkale’ye trenin ulaştırılacağının bir müjdesiydi bu. Şimdi ise güzergahın Bandırma, Balıkesir veya Bursa üzerinden mi yapılıp yapılmayacağı tartışılıyor.

        ***

        Üç yıl önce;

        İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate düşürecek otoyol projesindeki Kocaeli Körfezi’ne inşa edilen köprüye “demiryolu hattı” konması fikri, yüksek maliyet nedeniyle çıkarılmıştı.

        O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse Körfez’e tren yolu için ikinci bir köprü yaparız” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

        İş dünyası, “O zaman şimdi” görüşünde.

        Çünkü, Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin Bursa üzerinden geçmesi halinde Kocaeli Körfezi’ne ikinci bir köprünün yapılması kaçınılmaz olur.

        Ki, aynı köprüden İzmir-İstanbul hızlı treni de geçer ve bu durum Ege ekonomisi için ballı-kaymak olur.

        Şu sıralar Bursa ve İstanbul lobisi demiryolu için Körfez’e ikinci köprü için bastırıyor.

        ***

        Konuyu AK Parti’nin İzmir milletvekili Aydın Şengül’e aktardım, “Kocaeli Körfezi’ne yapılacak demiryolu hattı İzmir-İstanbul hızlı tren hattının iskeletini oluşturabilir” dedim,

        İzmir iş dünyasının da lobi oluşturarak bu konuda İstanbul ve Bursa ile el ele vermesi gerektiğini ifade ettim.

        AK Partili bir vekil olarak projeyi desteklediğini vurgulayan Aydın Şengül, “Biz İzmir’deki yerel yönetimler gibi yatırımların karşısında değil her zaman yanındayız. Yani bize oy vermiş seçmenin değil, tüm İzmir’in milletvekiliyiz. Hedefimiz 35 projenin yanı sıra yapılacak mega projelerle bölgenin kalkındırılmasıdır. İzmir-İstanbul hızlı treni hayal değildir. Bu konuda İzmir lobisinin en ön saflarında yer alırım” dedi.

        Diğer Yazılar