Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHP’nin seçim önceleri geleneksel hale gelen Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki “il başkanları kampı” geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü yapıldı.

        İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın da katıldığı kampta öncelikli olarak 21 Mart’ta yapılacak MHP Kurultayı ile ilgili hazırlıklar konuşuldu.

        Ayrıca Genel Merkez 7 Haziran seçimlerinde olası şaibeler nedeniyle partilileri dikkatli olmaya çağırdı. Önceki seçimde elektrik trafolarına kedilerin (!) girerek birçok yerde kesinti yaşandığı hatırlatılarak başkanlara “sandığa sahip çıkma yolları” anlatıldı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı konuşmada milletvekili aday adayları süreciyle ilgili bilgiler verdi, partisinin kırmızı çizgilerini hatırlattı uzun uzun.

        İyi eğitimli, toplumun hemen her kesimince kabul gören, vizyon sahibi, milliyetçilikten taviz vermeyen, insan, çevre ve vatan sevgisini herşeyin üstünde gören, partisinden alan değil, aksine oy katkısı yapabilecek niteliklerdeki adayların listelere konulması konusunda çok hassas davranacaklarının altını çizdi Bahçeli.

        Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacaklarını vurgulayan MHP lideri, teşkilata “Çok çalışın. Türk milletinin MHP iktidarına her zamankinden fazla ihtiyacı olduğunu herkese anlatın” mesajı verdi.

        ***

        Kızılcahamam kampına katılan il başkanları da Bahçeli’den tüm üyelerin katılacağı temayül yoklaması yapılması talebinde bulundu, “talep değerlendirilecek” yanıtı aldı.

        Buraya kadar her şey güzel. Ancak Ankara’nın aday belirleme yöntemini en kısa zamanda belirlemesi gerekiyor. Zira, Yargıtay’dan gelen listelerin yurdun bir çok bölgesinde sorunlu olması ve zamanın çok daralması temayülün yapılmasını da sıkıntıya sokuyor. Çünkü temayülde il-ilçe yöneticileri ve delegeleri, tüm kadın kolları yöneticileri ve Ülkü Ocakları oy kullanabilecek. Bu ayın sonunda da sonuçların belli olması gerekiyor.

        Şimdi MHP’de gözler Genel Merkez’in bu konuda vereceği karara çevrilmiş durumda.

        Vatan sürprize hazırlanıyor

        İşçi Partisi, yeni adıyla Vatan Partisi, İzmir’i çok önemsiyor.

        Diğer partilerin milletvekili adaylarına göre strateji belirleme yöntemini benimsemesine kesin gözüyle bakılan Perinçek’in Vatan Partisi, sağ ve sol partilerin tanınmış siyasetçileri ile sivil toplum örgütü yöneticileri ile İzmir’de sahaya inecek.

        Partiye 15 Mart’ta aday adaylığı başvurularının başlayacağı ifade edilirken, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesinden 5 gün önce, 2 Nisan’da resmi olmayan önseçim yapılması da düşünülüyor.

        Ancak Vatan ekibini zorlayan en büyük faktör, zamanın hızlı ilerlemesi.

        Diğer Yazılar