Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fuarlar kenti İzmir”’in hedefleriyle bire bir örtüşen Fuar İzmir’i yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla kente kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kutlarım.

        Başkan Kocaoğlu ayrıca “İzmir’de çok güzel şeyler oluyor” dedirtecek bir başka yatırımın startını da önümüzdeki günlerde Buca’da verecek.

        Buca Belediyesi işbirliği ile çevre yolundan ilçe girişine üç şeritli yol yapılacak. Şu andaki girişin genişletilmesi ile de bölgedeki trafik sıkıntısı sona erecektir.

        Ancak, nüfusu hızla artan Buca’nın kent içi trafiğinin çözümü için benim de iki önerim var:

        Biiir... Mutlaka UKOME ile işbirliği yapılmalı. Özellikle Uçanyol sonrası ve Gediz bölgesindeki bazı yollara tek yön uygulaması getirilmeli.

        İkiiii... Gaziemir’e uzanan çevre yolundan Yıldız Mahallesi’ne inen bir başka bağlantı yolu açılmalı. Bunun için Karayolları ile birlikte hareket edilmeli.

        Fuar İzmir için önceki akşam kente gelen, dün de açılışı gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na büyük bir ilgi vardı dün. Aday adayları da kendini gösterme yarışı içindeydi.

        Bu arada partililerin bir başka konuştuğu konu da “noter tasdikli” vaatti.

        Seçimlerden partisi iktidar çıkarsa, dini bayramlarda emeklilere, maaşları tutarında bir bayram ikramiyesi vereceğini taahhüt etmişti zira CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu.

        Demişti ki;

        Söz veriyorum. Yapamazsam, başbakanlıktan da, genel başkanlıktan da anında istifa edip siyaseti bırakacağım.”

        CHP Genel Merkezi’nin ürettiği ve halkın nabzını tutan bu proje çok tutuldu. Ülkedeki emekli seçmen sayısına bakıldığında bu vaadin oy getireceği muhakkak.

        Ki bir çok emekli şimdiden bayram ikramiyesi ile neler alacağının hesabını yapmaya başladı bile.

        İster misiniz; diğer partiler de “Biz milli bayramlarda da ikramiye vereceğiz” desin ve bu sözlerini kayda geçirsin.

        Siyasete dernek baskısı artıyor

        AK Parti önceki gün sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin önüne sandık koyarak, “Kimi milletvekili görmek istersiniz” diye sordu.

        Dernekler de bu çağrıya geniş katılımla yanıt verdi.

        Falanca derneğin “biz İzmir’de şu kadar kalabalığız” söylemlerinin de ne derece doğru olduğu bu yoklamada sandığa yansıyacaktır.

        Zira herkes kendi hemşehrisini yazdı.

        AK Parti Genel Merkezi, “Sizin de fikrinizi alarak listeyi öyle oluşturdum” dese de.. Sanıyorum bu uygulama “derneklerin siyasete daha fazla müdahil olmasına” neden oldu.

        Neyse. İyi ki Ankara sadece STK’ların tercihlerine göre listeyi belirlemiyor.

        Diğer Yazılar