Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizin ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu;

        Önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, dün de Cizre’de emniyet güçlerine yapılan hain bombalı saldırı ile bir kez daha karşımıza çıktı.

        Hedefleri belli; ülkenin güneyinde IŞİD ve PYD’ye yönelik temizlik harekatı yapılırken, kuzeyde kaos yaratmak, terörden etkilenmemiş grupları ayaklandırmak.

        Onlarca şehidimiz, gazimiz var. Acımız büyük, hepimizin başı sağ olsun.

        Ancak bu millet böyle hain tuzaklara düşmeyeceğini 15 Temmuz’da 7 düvele gösterdi.

        Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye ve Türk milletine geçmiş olsun.

        ***

        FETÖ’cü temizliği yapan AK Parti teşkilatlarında şu sıra “erken yerel seçim” de konuşulmaya başlandı.

        Genel Merkez yöneticilerinin teşkilata “seçime hazır olun” mesajının anlamı şu;

        - Belediyelerdeki FETÖ’cü ayıklaması memur, şube müdürü düzeyinde yapılıyor. Örgüt üyesi olanların gönderilmesi için en uygun yöntem olarak erken yerel seçim.

        Tabii erken yerel seçim anayasa değişikliği mümkün. Bunun için de üç partinin anlaşması şart.

        Ankara kulisleri ise daha da ileri giderek hem erken genel seçim, hem de yerel seçimin Ekim 2018’de olabileceğini konuşuyor.

        ***

        İzmir merkezli araştırma şirketi İntegral, 15 Temmuz darbe girişimini konu aldığı 6-13 Temmuz’da 11 metropol ilçe ile 5 metropol dışı ilçede 1510 kişiyle yüz yüze görüşerek bir anket çalışması yapmış. İzmir’in geleceğine yön vereceğine inandığım araştırma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olumlu kanaatin yükselişte olduğunu belirtiyor.

        Aynı şirketin Ekim 2015’teki araştırmada başkanlık sistemine İzmir’deki desteğin yüzde 17,5 olduğu açıklanmıştı. İntegral’e göre 10 ayda başkanlık sistemine İzmir’in desteği yüzde 80’e yakın bir oranda arttı.

        Sonuç olarak;

        Yıllarca AK Parti’yle arasına mesafe koyan İzmir, darbe girişimi sırasındaki cesur, sonrasındaki kucaklayıcı tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapıyı iyice araladı.

        Ayrıca, girdiği her seçimde partisinin İzmir’deki oyunu artıran Başbakan Binali Yıldırım’ın darbe sürecindeki tutumu da İzmirliler’den yüzde 62’lik oranda kabul gördü.

        Dolayısıyla şu andaki İzmir tablosunda CHP ile AK Parti’nin olası bir erken yerel seçim mücadelesine eşit başlayacağını söyleyebiliriz.

        Buna CHP İzmir teşkilatının kaynamaya başlamasını, bazı vekillerin, eski vekil ve başkanların şimdiden Aziz Kocaoğlu’nu dost sohbetlerinde eleştirerek, kendini aday göstermeye çalışmasını da ekleyebiliriz.

        Diğer Yazılar