Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa’da güzel şeyler oluyor.

        “Merkezde ne varsa ilçelerde de o hizmetler olacak” parolasıyla yola çıkan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sivil toplum kuruluşlarını da herekete geçirerek ilçelerin sorunlarını, taleplerini ve bölgenin artılarını tek tek tespit ettiriyor.

        Bunlar yapılırken Ankara’nın desteği de ihmal edilmiyor.

        Yenikapı Ruhu’yla yakalanan birlik havasının ilçelere yatırım olarak dönmesi en büyük hedef.

        Kısaca, “Söz konusu memlekete hizmetse gerisi teferruattır” anlayışı hakim şu sıralarda Manisa’da.

        ***

        Hizmet hamlesine son örneği Köprübaşı’ndan verebiliriz.

        Sidas Harabeleri’ni bünyesinde bandıran, Lidya, Pers, Bergama Krallığı, Bizans, Saruhanoğulları ve Osmanlı izlerini taşıyan Köprübaşı, doğa ve tarım zenginliğini de harmanlayarak kendine “cazibe merkezi olma” hedefini koymak istiyor.

        Kabuğundan çıkamayan bu ilçenin kaderini ise Köprübaşı Meslek Yüksekokulu akademisyenleri değiştirmeye karar vermiş.

        Manisa Celal Bayar Üniversitesi Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Ateş’in organizasyonu ile hizmet gönüllüsü bir çok kurum ile sivil toplum kuruluşu el ele verdi.

        Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı Kaymakamlığı, Köprübaşı Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği, “Yeni Ufuklar Çalıştayı” düzenlendi önceki gün.

        Celal Bayar’ın yanı sıra Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden toplam 30 öğretim üyesi ile ilçede yatırımı olan ve yapmayı düşünen yatırımcılar katıldı.

        Kooperatifler, dernekler ve ilçenin kanaat önderleri ile birlikte 100’e yakın kişi toplantıya iştirak etti.

        Saatlerce Köprübaşı’nın genel profilini çıkarmak, sorunları tespit etmek, sorunlara çözüm yolları geliştirmek ve kalkınmaya yönelik yol haritasını belirlemek için kafa yoruldu.

        Sonuç: İlçenin eksikleri ve avantajları belirlendi, yol haritası çizildi.

        Üniversitenin bölgesel kalkınmaya destek vermesi için atılan kartopu çığa dönüşmek üzere. Peki bu nasıl olacak? Alınan kararlar neler mi? Sonraki yazıda.

        Diğer Yazılar