Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malum İzmir, nüfus, gelişmişlik, performans, ihracata katkısı ve rafah seviyesi açısından (Her ne kadar son 20 yılda yeterli yatırımı alamasa da) Türkiyenin 3. büyük kenti.

        Türkiye’nin gözbebeği olma özelliğimizi terör saldırıları ve ekonomik sıkıntılara rağmen korumayı başardık.

        2017’ye gelince;

        Ülkece zaten sıkıntılı bir başlangıç yapmıştık.

        Kar yağışından sonra pazaryerleri ve marketlerden yükselen fiyatlar kendini hissettirdi.

        Taze fasulye, kırmızı ve dolmalık biber, karnabahar, salatalık, domates 5 liradan, yeşil sivri biber 4 liradan, pırasa ve ıspanak 2 liradan satılıyor.

        Seraların kar altında kalması, aracıların da bunu fırsat bilerek fiyatları yükseltmesi ile sebze-meyve cüzdan yakar noktaya ulaştı.

        Üretici kadar tüketici de mağdur oldu.

        Hal böyle iken, gözler dövizin ateşini söndürmekle uğraşan iktidara çevrildi.

        HHH

        AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün özellikle Menderes bölgesinde aşırı kar yağışı nedeniyle, seracılık yapılan alanlarda meydana gelen çökme ve yıkılmalardan zarar gören üreticilerin borçlarının erteleneceğini açıkladı;

        “Konunun takipçisiyiz, çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

        Kaya’nın müjdesi Kemalpaşa, Altıntepe, Cüneytbey, Barbaros, Gazipaşa, Gölcükler, Kasımpaşa, Mithatpaşa, Görece, Develi, Çileme, Sancaklı, Değirmendere, Çamönü, Ataköy, Çile ve Ahmetbeyli mahallelerinde büyük sevinçle karşılandı.

        Örtüaltı yetiştiriciliği yapan yaklaşık bin üretici kar ve fırtına ile gelen zararın yaralarını bir nebze olsun sarabilecek.

        “Yaşanılan bu olumsuz durumdan üreticilerin en az zararla çıkmaları sağlanacak” diyen İzmir milletvekili Kaya, bölgedeki sorunu büyümeden çözmeyi başardı.

        Kritik ve zor günlerde liderler arkalarında siyasetteki yol arkadaşlarını, ekiplerini görmek isterler.

        AK Partili Mahmut Atilla Kaya, kendisi gibi İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’ın kentteki gözü kulağı gibi çalışıyor.

        Diğer Yazılar