Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği’nin yelek projesi nihayet gerçek oldu.

        Benim de içinde bulunduğum İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki yönetiminde kararı alınan; şimdiki yönetim tarafından (Biraz gecikmeli de olsa) yaptırılan İGC logolu ve numaralı yelekleri meslektaşlarımız toplumsal olaylarda artık giyebilecek.

        İzmir’de görev yapan ajans, televizyon ve gazetelerde çalışan polis adliye haberlerine bakan gazetecilerin kurduğu Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği yöneticileri önceki gün Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

        Dernek Başkanı ve Habertürk Gazetesi Muhabiri, arkadaşımız Mehmet İnmez ve yöneticiler görevde kullanacakları yelekleri Vali Ayyıldız’a tanıttı.

        Toplumsal olaylarda zor şartlarda çalıştıklarını, Emniyet güçlerinin vatandaş sanarak (haklı olarak) gazetecileri olay yerine sokmadığını anlattılar ve Vali’den destek gördüler. Kamu görevi yapan arkadaşlarımız, bundan sonra bu yeleklerle sahada olacak. Tıpkı sağlıkçılar veya itfaiye mensupları gibi.

        *

        Vatandaşın olduğu kadar halkın haber alma hürriyeti için çalışan basın mensuplarının can güvenliğini korumak da emniyet güçlerinin görevidir.

        Ziyarette bu konuya dikkat çeken Vali Erol Ayyıldız, doğru habercilik adına yeleğin iyi düşünülmüş bir proje olduğunu belirtti;

        Adliye’ye düzenlenen bombalı saldırıda basının doğru haberciliğini ve sosyal medyadaki yalan haberlere itibar edilmemesini övdü.

        Gazetecilere kapısını açan, telefonunun 24 saat açık olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız’ın makam odasının kapısı da hiç kapanmıyor.

        Her vatandaşı dinleyen, çözüm bulmaya çalışan Ayyıldız’ın habercilik anlamında da gazetecilerden talebi vardı:

        “Size şunu yaz, bunu yazma demem. Ama doğruyu yazın derim. Doğru bilgiyi almanız için de elimden geleni yaparım. Bir konuda ise çok hassasım. Çocuklarla ilgili, cinsel istismar konusunda ne olur daha dikkatli davranın. Hepimizin çocuğunun olduğunu, onların etkileneceğini unutmayın.”

        İzmir’e hizmet etmek adına 24 saat kapısını, gönlünü açan, sıradışı uygulamalarını beğeni ile izlediğim Vali Erol Ayıldız’ı;

        Ve haberciliğinin yanı sıra basın yeleği gibi projelerle de öne çıkan arkadaşım Mehmet İnmez’i tebrik ediyorum.

        Diğer Yazılar