Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki gün Olay TV’de katıldığı “Her Açıdan” adlı programda şöyle diyordu:

        Ankara, İstanbul ve İzmir metroları hükümet desteğiyle yapıldı. Biz Başbakan Yıldırım’dan Bursa ziyaretinde Yıldırım Metrosu için destek istedik. Milletvekilleri de bizim bu talebimize destek verdi.”

        Yatırımlarıyla Bursa’yı uçuran AK Partili Başkan Altepe, İzmir’den bahsederken “Hükümet desteği ile başardılar” diyor.

        Dolayısıyla;

        Yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu en prestijli seviyeye çıkaran, İzmir’i dünyanın en yaşanılası (Economic Intelligence Unit’in araştırmasına göre) 8. kenti yapan Başkan Aziz Kocaoğlu’na bir önerim var;

        - Bölgenin tanıtım çalışmalarında kullanılmak üzere 2017 yılı için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) 4 milyon liralık kaynak aktarıyorsunuz. Bunun bir kısmını Büyükşehir Belediyesi’wwnin başarı öyküsüne ayırın ki, diğer belediyeler kendilerine doğru bir örnek seçsin.

        ***

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkiliye “Ankara’dan ne kadar metro desteği aldınız?” diye sordum, şöyle yanıtladı:

        - Tek kuruş bile gelmedi.

        - 7 yıl önce “Büyükşehir olarak metroyu kendi imkanlarımızla otogara kadar uzatalım” dedik, Bakanlık yetkilileri “Hızlı tren getireceğiz” sözü verdi, hala o treni bekliyoruz.

        - Şirinyer ile Buca Eğitim Fakültesi arasındaki atıl duran tren yoluna Başkanımız “tramvay” önerdi, TCDD yetkililerinin “Gerekirse biz yaparız” açıklamasının üstünden de tam 6 yıl geçti.

        - Bırakın tünelleri, yeraltı otoparkı izni almakta bile zorlanıyoruz.

        Diğer Yazılar