Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 21 Mayıs olağanüstü kurultayıyla genel başkanlığı devralacağı artık kesinleşti.

        Resmen açıklanmasa da AK Parti’nin planları da şöyle: “2019 Mart ayında yerel seçim, kasımda da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi yapılacak.”

        Görünen o ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında yapılacak 3 seçim için hızlı adımlar atılmasını istiyor.

        Tabi ki bu adımlar öncesinde yeni kabinede de değişiklikler bekleniyor.

        Ankara’da konuşulan isimlerin başında da Ali Babacan geliyor.

        İsmi bakanlık için geçen diğer Egeli vekiller ise şöyle: Selçuk Özdağ ile Murat Baybatur (Manisa), Nükhet Hotar (İzmir), Mustafa Savaş (Aydın).

        Referandum desteği nedeniyle MHP’den de üç vekilin kabineye girmesi konuşuluyor. İsmi en çok zikredilen de eski bakanlardan İzmirli vekil Ahmet Kenan Tanrıkulu.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın “yüzde 68.8 hayır oranı sanki CHP’nin malıymış gibi, CHP’nin ipoteği altındaymış gibi gösterilmeye çalışılıyor” sözleri bana geçmişte yapılan ‘Cumhuriyet Mitingleri’ni hatırlattı.

        Bu mitinglerde Gündoğdu Meydanı’nda 200 binden fazla kişinin toplanması CHP teşkilatlarını rehavete sokmuş, nasıl olsa kazandık havası ile yan gelip yatan il ve ilçe örgütü temsilcilerinin çoğu vatandaşa ulaşmaya gerek bile görmemişlerdi.

        Parti projeleri anlatılmayınca da 2009 seçimlerinde sandıkta hüsran yaşamışlardı.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yüzde 68.8’lik oyun içinde AK Parti ve CHP’nin de oylarının da olduğunu belirterek şöyle diyor:

        “CHP’liler sanki kendilerinin böyle bir oyu varmış gibi davranıyor. İzmir’de belediye seçimlerinde de böyle bir hava estireceklerini düşünüyorlar. Ben, 2019 seçimlerinin çok farklı bir seçim olduğunu ve AK Parti’nin başarılı olacağını söyleyebilirim. ”

        Delican 2019’a kadar İzmir’e büyük yatırımlar yapılacağını, sandıktan bunların da etkisinin olacağını söylüyor.

        Delican haklı. Hükümet İzmir’e büyük projelerle geliyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının çoğunun 2019’a kadar biteceğini; dolayısıyla yatırım yağmurunda iki partinin de yarışa kafa kafaya gireceğini söyleyebilirim.

        Diğer Yazılar