Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuruluşunu açıklayan İYİ Parti, siyasette kartların yeniden karılmasına neden oldu. İlk ve en büyük etkisi yerel seçimlerde olacak.

        Bu nedenle her parti en güçlü adayla sahada olmak zorunda.

        Seçmen, eğer kendi partisinin adayını zayıf görür, veya o bölgede partisinin kazanacağına inanmazsa oyunu ideolojik fikrine en yakın partinin adayına atar.

        Bu da onun en doğal hakkıdır.

        Bu durumun yaşanmaması için AK Parti aday göstermeyeceği başkanları şimdiden istifa ettirmeye başladı. Hedef; yerlerine yıpranmamış isimlerle halkın karşısına çıkabilmek.

        Andy Ar Başkanı Faruk Acar, istifalarla ilgili olarak; “Bugün yüzde 50 oyu olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 90’ı Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Erdoğan’ı çektiğinizde geriye parti kalmıyor” yorumunda bulundu.

        Acar tespitinde haklı.

        Bakalım AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükünü ne kadar hafifletebilecek.

        *

        Kulislere göre partilerine küskün politikacılara “İyi Parti’ye katıl” şeklindeki teklifler şimdiden gitmiş bile.

        İzmir Büyükşehir adayı konusunda CHP’den geçerek partinin kurucuları arasına giren Aytun Çıray’ın yanısıra eski başkanlar Hakan Tartan ve Cemil Şeboy’un ismi dillendirilmeye başlandı bile. Büyükşehir olmaması halinde Hakan Tartan’ın Konak adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor. Balıkesir’de İsmail Ok, Fethiye’de Behçet Saatcı İYİ partinin radarındalar.

        İzmir Kiraz’da MHP’den seçilip daha sonra AK Parti’ye geçen; yakınlarına “İlçeye yeterince yatırım gelmedi” şeklinde dert yanan Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın da İYİ Parti’nin gündeminde olduğu gelen haberler arasında.

        Konak demişken;

        Yapımına başlanan Alsancak Stadı’na Konak Meclisi, projede otopark yer almadığı gerekçesiyle ruhsat vermedi. Tamam, hepimiz stadlarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz da, Göztepe Stadı’nın altına otopark yapılırken Alsancak ve Karşıyaka’ya otopark neden düşünülmüyor. Umarım projeye en kısa zamanda otopark eklenir de İzmir kulüpleri stadlarına kavuşur.

        Torbalı’ya yol müjdesi

        Bu sütunlardan Torbalı kavşağının yapılması konusunda çağrıda bulunmuş; “Hızla büyüyen ilçenin İzmir yönünde tek bir girişi var. Sabah ve akşamları felç oluyor. Büyükşehir veya Karayolları kimin sorumluluğunda ise bölgeye altgeçit veya benzeri çözüm getirilsin” diye yazmıştım.

        Önceki gün Torbalı’nın başarılı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez aradı, “Bir-iki aya kadar Karayolları o kavşağın yapımına başlayacak. Trafik rahatlayacak” müjdesini verdi

        Teşekkürler Karayolları, teşekkürler Başkan Görmez.

        Diğer Yazılar