Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Olimpiyat Komitesi, 1987’den bu yana spora ilginin artması ve desteklerin çoğalması amacıyla çeşitli ödüller veriyor.

        TSYD tarafından Ege’de Yılın Spor Adamı seçilen Bornova’nın CHP’li Belediye Başkanı Olgun Atila, spora verdiği desteklerden dolayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından da Sportif Fair Play dalında ‘şeref diploması’ ile ödüllendirildi. Başkan’ı kutlarım.

        Ancak, Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi iki önemli tesisi ilçeye kazandırması nedeniyle ödüllendirilen Başkan Atila, sanırım bu ödülün yarısını Başkan Aziz Kocaoğlu’na verecektir!

        Zira, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2011 yılında Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte Örnekköy’e stadyum yapmak için harekete geçmiş, ancak zaman içinde bu projeye Ankara’dan onay gelmemişti.

        Sonrasında kentin stadyum ihtiyacını karşılamak için Bornova Belediyesi ile işbirliği yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Göztepe’nin Süper Lig’de, Altınordu’nun da 1.Lig’deki maçlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı’nı İzmir’e kazandırdı. Yetmedi; Başkan Kocaoğlu Tire’ye UEFA standartlarında stadyum yaptı, kente spor salonları kazandırdı. Amatör ve profesyonel kulüplere destek vererek İzmir’in spor şehri olması adına büyük yatırımlar yaptı.

        Yetmedi; Başkan Atila, ilçesine spor kompleksi kazandırdı. Tüm spor sahalarını yeniledi. Amatör kulüpler ile sporcuların tesis ihtiyacını sona erdirdi.

        *

        Cumartesi günü üç stadda üç heyecan var.

        Altınordu, Başkanlar Kocaoğlu ve Atila’nın kente kazandırdığı Bornova Stadı’nda Erzurum’u yenerse Süper Lig şansını Play Off’tan kovalayacak.

        Menemen ise evinde Eyüp’le 1.Lig yolunda Play-Off’a çıkma sınavı verecek. Ve Altay. İzmir’in asırlık kulübü Atatürk Stadı’nda Gümüşhane ile şampiyonluk maçına çıkacak.

        Siyasiler, başkanlar ve sivil toplum temsilcileri, kısaca tüm İzmirliler;

        Gelin bu cumartesi pikniğe, denize falan gitmeyin. Kulüplerimizin, kentimizin futbol ekonomisinin size ihtiyacı olduğunu unutmayın. Başkan Atila’nın dediği gibi, “El ele vererek, ayrımcılık ve ayrılık yaratmadan İzmir’de sporu daha güzel yerlere getirelim.”

        Şampiyonluklarda payım olsun” diyorsanız, “İzmir isterse başarır” sözünü birlikte haykıralım.

        Diğer Yazılar