Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’in Bayraklı ilçesi özel bir bölge. Aynı EXPO’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanan İnciraltı gibi. Çünkü Bayraklı sahilinin adeta “İzmir’in Manhattan’ı” olarak ilan edilmesinin ardından dev inşaat şirketleri gözünü İzmir’e dikti.

        EXPO 2020’ye aday olan İzmir’de emlak değeri bakımından en gözde bölgelerden biri olan Bayraklı’da yerel seçim yarışı yine çok çetin geçeceğe benziyor..

        Geri sayımda son 8 aya giriyoruz. Partiler genel strateji belirlerken adaylar da çalışmalarını yürütüyor. Genel seçimde rüzgar Ankara’dan estiği için parti teşkilatları/örgütleri daha rahat. Çünkü genel kurallar geçerli. Ama yerel seçimde adayın kimliği de öne çıkıyor.

        Bu nedenle AK Parti İl Teşkilatı, yüzde 7’lik farkın kapatılacağına kesin gözüyle bakarak buradaki çalışmalarına öyle devam ediyor.

        Gerçi... CHP’de Parti Meclisi’nin aldığı karar gereği belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerine aday olacak il ve ilçe yöneticileri için istifa tarihi 15 Temmuz’da sona erdi ama Ankara’dan gelen haberlere bakılırsa sürenin Ramazan sonuna kadar esneyebileceği yolunda bir beklenti var.

        Ayrıca 15 Temmuz akşamında verilen istifalar sonrasında CHP İzmir’de adaylık için Bayraklı ve Karabağlar en fazla istek alan ilçeler arasında. Buna yönetimlerde olmadıkları için istifa etmeleri gerekmeyen çok sayıda ismi de eklemek gerekiyor. Ayrıca aylar öncesinden sahaya çıkan Murat Haluk Öncel, Kerim Özer ve Yüksel Türker de işi sıkı tutuyor.

        *

        2009 yılında Bornova’dan ayrılan Bayraklı’da başkanlığa 92 bin 735 oyla (AK Parti’nin yüzde 7’lik önünde) CHP’li Hasan Karabağ seçilmişti. Karabağ yeni ilçe olmanın sıkıntıları yanı sıra avantajlarını da yaşamıştı.

        Seçimden önce bir çok aday adayı ile yarışacak olan Karabağ, en çok son yapılan anketlerden yüzde 50’nin üzerinde destek almasına güveniyor. Bölgenin yapısı gereği MHP’nin de barış süreci nedeniyle yarışın içinde olduğunu söylemek mümkün.

        MHP aday adayı Mehmet Toptaş, bu seçimde daha iddialı olduğunu söylüyor.

        Önceki yazıda Gezi Parkı olayları sonrasında AK Parti’nin İzmir’de üye sayısının artış içinde olduğunu yazmıştım. Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, “Partimize ilgi arttı” demişti. Dün görüştüğüm CHP’liler ise bu konuda çok kısa mesaj verdiler:

        Bornova Bayraklı’daki 600 AK Partili önceki gün CHP rozeti taktı. Hangi ilgiden bahsediyorlar?

        Diğer Yazılar