Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Erdoğan önceki gün 5 büyükşehir ve 5 il belediyesi adayını açıkladı. Başbakan’ın yarın da bir çok kentin başkan adayını açıklaması bekleniyor.

        Ki bu kentlerden biri de Muğla.

        Zira Başbakan hafta sona Muğla’ya gelecek ve iki gün süreyle 13 ilçede yapılan ve 205 milyon 81 bin 343 liraya mal olan 102 projenin açılışını gerçekleştirecek.

        Başbakan’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kentte dört ismin öne çıktığı konuşuluyor.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Aslan, eski Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve Vali Yardımcısı Mestan Yayman arasından seçim yapacağı tahmin ediliyor.

        Muğla’nın köylerinde DP tabanının çok olması nedeniyle gündeme gelen Süleyman Soylu’nun ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

        Soylu’nun olmaması halinde Milas ve Muğla’da Tarım Müdürü olarak da görev yapan Ömer Bülent Aslan’ın şansının daha yüksek olduğu gelen bilgiler arasında.

        *

        Yarın açıklanması beklenen büyükşehir adayları arasında Muğla’nın dışında Bursa, Manisa, Aydın, Balıkesir, ve Denizli’nin de olduğu belirtiliyor.

        Denizli’de Osman Zolan’ı aday gösterilmesi kesin gibi.

        Manisa’da ise düğümü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çözecek. Ki yaşanan “polemik krizi” nedeniyle kalbi kırılan Arınç’ı bu kez Başbakan’ın üzmek istemeyeceği ve yardımcısının Manisa’da işaret edeceği adayı göstereceği gelen bilgiler arasında.

        Manisa’da İl Başkanı Murat Baybatur ile Hüseyin Tanrıverdi, Orkun Şıktaşlı, Serhat Orhan, Mehmet Çerçi şimdiye kadar öne çıkan isimler.

        *

        Aydın’da milletvekili Mehmet Erdem’in büyükşehiri çok istediği biliniyor. Mustafa Savaş, Mehmet Aydıner ve Fuat Fikret Aktaş’ın durumu ise temayül ve anket sonuçlarına göre değerlendirilecek. Eski Bakan Ertuğrul Günay’ın adı da Aydın Büyükşehir için kulislerde geçiyor.

        Balıkesir’deki büyükşehir adaylığı için milletvekili Ahmet Edip Uğur ismi ağırlık kazanırken, Mustafa Gündoğan, Ali Yıldırım ve Halil Özdemir’in de sürpriz yapabileceği belirtiliyor.

        Bu arada AK Parti’nin; gruplar halinde adayları açıkladıktan sonra Aralık ayı sonunda İstanbul’da toplu aday tanıtımı yapacağını, CHP’nin ise yarışta bir kez daha geç kalmakta olduğunu hatırlatalım.

        Diğer Yazılar