Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP, AK Parti ve MHP’de yerel seçimler masaya yatırıldı.

        Tüm seçim süreci ilçe başkanlarının önüne serilerek nerelerde neler yapılıp neler yapılamadığı, nerede hata yapıldığı anlatıldı.

        Seçimin hemen ardından istifaya davet edilen CHP İl Başkanı Ali Engin’in ilçe başkanlarına, “Adaylarımız seçmenin karşısına çok iyi projelerle çıktılar. Ancak biz geçmiş seçim dönemlerini de biliyoruz. Böyle bir dönemi hiç yaşamadık. Haksız rekabetle karşı karşıya kaldık. Devletin tüm kurumlarını kullanan, oyu için para vermek dahil her türlü yöntemi deneyen bir partiye karşı CHP olarak İzmir’de başarılı bir süreç geçirdik” dediği öğrenildi.

        8 ilçenin neden, nasıl kaybedildiği anlatılırken İzmir Büyükşehir’de yüzde 60 olan hedeften uzak kalınmasına da partiden ayrılan küskünlerin neden olduğu vurgulandı.

        İlçe başkanlarıyla yapılan toplantılarda da ayrıca Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Karabağlar’da aday değişikliğinin de partinin oyunu artıran önemli bir etken olduğu ifade edildi.

        *

        MHP İzmir’de ise tam bir şok yaşandı.

        Zira birçok partilinin AK parti adayının kazanmaması için CHP’ye oy verdiğini belirten MHP İzmir’in kurmayları, seçmen analizini tamamladılar.

        AK Parti ve CHP ile yerel seçimlerde “haksız rekabet” yaşadıklarını vurgulayan MHP’liler, “Yerel seçimler İzmir’de MHP’nin gerçek oyunu yansıtmıyor. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde çok daha yüksek oy alırız” görüşünde.

        *

        AK Parti’de ise, “Başarılı bir seçim geçirdik. Oyumuzu yüzde 6 oranında artırdık” söylemleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği’nde yapılan değişiklik çelişki yarattı.

        Geçmiş dönemlerde AK Partili vekillerin, hatta il, ilçe yönetimlerinin seslerinin bile çıkmadığı dönemlerde Grup Başkanı Yusuf Kenan Çakar’ın CHP ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na karşı verdiği mücadele unutulmadı.

        Çakar’ın üslubu tabi ki eleştiri konusu olabilir.

        Ancak bir çok konuda yalnız kalan Çakar, ah de vefa beklentisi ile partisine ve eski arkadaşlarına küs/türül/müştür.

        Bu arada Çakar’ın yerine seçilen Bilal Doğan’ın da yeni görevinde başarılı olacağına inanıyorum.

        Diğer Yazılar