Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir, Türkiye’de sahip olduğu oyuncuların performansını en iyi alan futbol takımı. Uzun süredir beraber oynayan sistemi ve taktik disiplini oturmuş bir ekip. Maçı rakibin temposuna değil, kendi istedikleri oyun düzenine göre oynuyorlar. Uzun yıllardır Abdullah Hoca’yla her sene üstüne koyarak bu seviyeye geldiler.

        Oyun düzenlerinin içerisinde uyguladıkları bazı taktik argümanlar var. Özellikle Emre ve Mahmut’la orta sahanın içerisinde pas trafiğini çok iyi yönetiyorlar. Orta alandan öndeki Visca, Mossoro ve Cengiz’e pas geçişleri çok etkili. Beşiktaş’ı da ilk golde bu şekilde avladılar. Diğer bir etkili ayağı da Mehmet Batdal... Önde, oraya aktarabildikleri toplarda topun orada kalmış olması Başakşehir takımını çok rahatlatıyor. İlk yarının büyük bölümünde Beşiktaş’ın orta alan oyuncuları üzerinde yaptıkları baskıyla Beşiktaş’ın oyuna katılmasına müsaade etmediler. Orta alandan Oğuzhan’la gelebilecek topları keserek Beşiktaş’ın etkinliğini düşürdüler.

        İşlemeyen Atiba-Gökhan İnler ikilisinden Gökhan’ın Tolgay’la değişimi ve Emre’nin ilk yarının sonlarına doğru sakatlanması, oyunu ikinci yarıda Beşiktaş adına dengeledi. Daha çok rakip yarı alana çıkan Beşiktaş, pozisyon zenginliği bulamasa da oyun olarak maçı kontrolüne aldı. Özellikle Marcelo’nun kafa golünden sonra baskısını hissettirmeye başladı. Bu bölümlerde Oğuzhan’ı ve Cenk’i daha çok görmeye başladık. Oyunu da bütün ikinci yarılarda olduğu gibi zorladılar. Fakat genel olarak ikinci yarılarda rakibi hırpalayan yüksek temposuyla çok pozisyon bulan seviyelere maçı getiremediler. Bunu da doğal karşılamak lazım. Karşısındaki rakip şu anda ligin lideri pozisyonunda olan ve iyi savunma yapan Başakşehir... Aslında sıkışan oyunlarda geriden gelen oyuncuların ve kanat beklerinin hücumsal etkinliği maçları değiştirebilir. Fakat Beck, dün gününde değildi. Adriano da bu yönde öne çıkamadı. Doğal olarak maç Oğuzhan’ın ve Quaresma’nın etkinliğine kaldı. Bu oyuncuların farkında olan ve önlemini de ikili sıkıştırmalar ve kademelerle fazlasıyla alan Başakşehir, Beşiktaş’ı oyun olarak istediği seviyede tutabildi.

        Bu önlemler Beşiktaş’ın ceza alanı içerisinde Aboubakar’a ve Cenk’e gelecek pasları engelledi. Oyun olarak ilk yarıyı elinde tutan Başakşehir’ken ikinci yarıda bu inisiyatifi Beşiktaş aldı. Üstün oldukları yarılarda buldukları gollerle de maçın doğal olarak haklı gibi görünen puanları da paylaştılar. Skor belki iki takımı da çok fazla mutlu etmedi. Fakat Başakşehir’in Mehmet Batdal, Cengiz ve Visca ile kaçırdığı net pozisyonlara bakarsak Beşiktaş için 1 puan iyi bir neticedir diyebiliriz.

        Diğer Yazılar