Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUTBOLDA en çok dile getirilen sorulardan bir tanesi; "Topun canı var mıdır" sorusudur. Bu sorudaki amaç; cansız bir varlık olan topun yarattığı mucizelere hükmedenler tarafından can verilmesidir. Yani işin özü; oyuncu isterse, takım kazanmayı isterse, topa kazanma azmi ile hükmederse o top canlanır ve senin istediğin işleri yapar. Beşiktaş takımına dün akşamki görüntüsüyle; değil dünkü maç, bu tip 10 tane maç oynasa o top gülmez.

        İlk haftalarda ligde keyifli görüntüler veren Beşiktaş'ın yerine 6 haftada 6 puan alan, kayıp hanesine baktığımızda 12 puan kaybeden birtakım görüyoruz. Bu durumu yaratan bir çok sıkıntılı etkiler olabilir. Bunlar zaten konuşuldu ve yazıldı. Fakat iş maç ve saha ortamına geldiğinde teknik heyetin de oyuncuların da bu işlerden sıyrılması gerekir. Bunları sahaya taşıyan, kafasındaki problemleri oyununa yansıtan futbolcularla Beşiktaş mesafe alamaz. Çünkü bu süreçlerde ancak sorumluluk alan, takımı sırtlayıp sürükleyebilecek oyunculara ihtiyaç duyarsınız. Rutin davranan, yapıyormuş gibi görünen bir çok oyuncuyu her yerde bulabilirsiniz. Bunlar kazanma karakterleri olmadıkları için büyük takım oyuncuları olamamışlardır. Beşiktaşlı olmanın farkı; oyuncu olarak cesaretini ve kazanma azmini ortaya koymaktan geçer.

        Fernandes, Almeida, Gökhan Töre ve Olcay gibi Beşiktaş'ın etkili oyuncuları, yapar gibi görünen futbolcular durumuna geldiklerinde; Beşiktaş, dünkü gibi kazanmakta zorlanır. Takım içerisinde teknik heyetin oyuncu değişiklikleri, tercihleri farklı şekillerde olabilir. Ama işin özü takım bütünlüğü ve hep birlikte taşın altına elini sokmayı gerektirir. Futbol yalnızca birkaç oyuncunun kişisel becerisiyle her zaman götürülebilecek bir oyun değil. Bazen o, bazen bu öne çıkabilir. Fakat Karabük karşısındaki görüntüde takımın geneli itibariyle sıkıntılar var.

        Bir maç için her sıkıntı veya kayıplar hoş görülebilir. Her takım bunları yaşayabilir. Ama 6 maç kazanamadan sürekli puan kaybeden, bunun yanında da kazanmak için sahada yüzde yüz olmayan bir takım; kendi taraftarına ve camiasına hiçbir şey anlatamaz.

        Diğer Yazılar