Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sıkıntılı geçen bir sürecin sonunda lige verilen ara Beşiktaş'a nefes aldırdı. Galatasaray maçından sonra yaşanan şok ve arkasından bozulan dengenin Konya maçıyla eskiye döndüğünü görmek

        sevindirici. Beşiktaş'ın etkili ayakları var. Bunlar sorumluluk almaya başladıklarında takımın dengesi yerine geliyor. Gökhan Töre, Oğuzhan, Fernandes takım organizasyonunu üstlenen ve takıma yön veren oyuncular. İstediklerinde, performanslarını yukarı çektiklerinde; Beşiktaş hem keyifli hem de etkili bir hal alıyor. Özellikle maçın ilk yarısında bu oyuncuların önderliğinde; Almeida ve Olcay'ın da katılımıyla rakip sahada etkili olan ve sonuç alan bir Beşiktaş gördük.

        Gökhan Töre'nin yaratıcılığına ve oyun zekasına dün gece bir kez daha şahit olduk. Bu yeteneğe ve lider karakterine sahip bir futbolcunun çok daha önemli işler yapması gerektiğini de yeri gelmişken söyleyelim. Gökhan şu anda geldiği seviye ile önemli bir aşama yapmış durumda. Fakat kendinde var olan potansiyeli ile bunun çok daha fazlasını da gerçekleştirebilir. Bu seviyeye gelebilmesi için de kale ile daha çok iç içe olması lazım. Yani daha çok golü düşünmesi ve gol atmak istemesi lazım. Maçın ikinci yarısında becerisiyle yakaladığı ve yarattığı pozisyonlar var. Ama bunları gole çevirememesinin arkasındaki sebep bugüne kadar çok fazla gol alışkanlığının olmaması. Bu yönünü mutlaka hem kendisi hem de takımı için geliştirmeli.

        Yetenekli oyunculardan bahsederken Oğuzhan'dan söz etmemek de olmaz. Topla buluştuğu anda yaptıklarını izlemek bir futbol seyircisi için, futbolun en renkli anlarından bir tanesi oluyor. Topla çabuk mesafe katedebilen, direkt kaleye yönelebilen, golü düşünen, adam eksilten nadir oyunculardan bir tanesi. Üstüne koyarak da devam ediyor.

        Torku Konya karşısında Fernandes de bu iki oyuncuya performans anlamında yaklaşarak kendisinden beklenen etkinliğe bir nebze yakınlaştı. Özellikle sakatlığını erken atlatmış olması önümüzdeki hafta

        oynanacak derbi için Beşiktaş adına sağlıklı bir gelişme oldu. Almeida, ne kadar tartışılsa da Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu. Bu maçta yine etkili olduğu bölümlerde skora katkı yaptı. Beşiktaş'ın genel problemi; kulübeden Almeida'nın alternatifi olabilecek bir oyuncu getirememesiydi ki Holosko'nun geriye dönüş yapmış olması hamle şansı açısından Siyah-Beyazlılar'ı güçlendirdi.

        Oyunun ikinci yarısında, ilk yarıyı aratan bir görüntü ortaya çıksa da bunu ilk yarıda yakalanan farklı skora da bağlayabiliriz. O yüzden biz ikinci yarıya değil, ilk yarının keyifli Beşiktaş'ına bakalım.

        Diğer Yazılar