Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAÇA geçmeden önce, bu güzel oyun için Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı futbolcuları kutlayalım... Son saniyeye kadar maçın iki tarafa da gidip geldiği, hem oynayanların hem yönetenlerin hem de seyredenlerin nabızlarının tavan yaptığı bir 90 dakika oldu. Fenerbahçe, çok formda bir takım. Puan tablosuna baktığımızda da favori görünmeleri son derece normal. Maç bitiminde de gösterdikleri mücadeleye ve ayakta kalma azmine baktığımızda bulundukları yerin tesadüf olmadığını bir kez daha teyit ettiler.

        Fenerbahçe aslında bu maçta; haftalardır yaşadığı çıkışının kırılabileceği hatalar yaptı ve pozisyonlar verdi. Beşiktaş, ön tarafında etkili oyuncuları olan bir takım. Topa sahip olduklarında; adam eksiltebilen, iyi pas yapabilen yeteneğe sahipler. Oğuzhan, Gökhan Töre, Olcay ve Almeida ile atılan gollerde ve yaratılan pozisyonlarda bunu bir kez daha izlettiler. Beşiktaş, maçı koparabilecek skoru ve sahada artı bir oyuncu avantajını çok erken yakaladı. Fenerbahçe’ye karşı 3-2 önde ve bir adam fazla devreye başlamak aslında bütün stratejik avantajları elinizde bulundurmak aynı zamanda taktik hamle şansının da sizin lehinizde olması demekti. Fakat maalesef Siyah-Beyazlılar, tıpkı Galatasaray derbisinin ikinci yarısında olduğu gibi bütün oyun inisiyatifini ikinci yarıda Fenerbahçe’ye bıraktı. Bu kadar çok zorlayan, bu kadar çok hamle yapan, bu kadar çok risk alan Fenerbahçe defansına karşı, aslında yetenekli oyunculara sahip Beşiktaş’ın maçı daha farklı noktaya taşıması gerekirdi. Ama tam tersi oldu.

        Oyunun ikinci yarısını tamamen Fenerbahçe yönlendirdi. Forvet hattı ve orta alan bu bölümde oyunun içinde hiç olmadı ve Fenerbahçe baskısı altında ezildi. Bu ikinci yarıdaki teslimiyet görüntüsü Beşiktaş’ın büyük avantajlarla elinde tuttuğu maçı aldı götürdü. Bu tip üst seviye maçlar oynandıkça Slaven Bilic ile ilgili soru işaretleri artıyor. İkinci yarıda sürekli baskı yiyen bir teknik adam olarak yaptığı Necip değişikliğini, anlamak hakikaten mümkün değil. Sahanın içerisinde Atiba diye o bölgenin en iyi oyuncusu var. Bir diğeri de belki bilmiyor olabilir ama Serdar Kurtuluş diye o bölgede çok iyi oynayabilen ikinci bir futbolcu da sahanın içinde. Kulübede de Motta isminde transfer edilmiş bir sol bek oturuyor. Bütün bunlar ortadayken Veli’nin sakatlığından doğan mecburi değişiklikte Necip tercihini kullanması ve sonraki süreçte yaşananlar Beşiktaş’a kazanacağı maçta puan kaybettirdi. Bilic; Necip’in atılmasından sonra Motta’yı sol beke Atiba’yı orta alana alarak doğruyu yaptı. Ama o dakikadan sonra tren de kaçmış oldu.

        Şimdi Bilic, o trenin arkasından bakıp bir hikaye yazacaktır ama o tren gitti. Artık yenilerine bakması lazım. Ama yanlış tercihler ve yönetimi yüzünden Beşiktaş’ın şampiyonluk treni, uzaklaşmaya devam ediyor.

        Diğer Yazılar