Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ’IN kendine has bir durumu olabilir, kadro sıkıntısı yaşayabilir veya maddi problemleri olabilir. Ama bunların hiçbiri bir rakibin ciddiye alınmasını engelleyecek konular değildir. Rakibin küçüğü büyüğü olmaz. O gün kimle oynuyorsanız o takımı çok ciddiye almanız gerekir. Beşiktaş da tam böyle yaptı. Maçın ilk dakikasından itibaren kazanmak istediğini, ne kadar problemi olursa olsun bunları kenarda bırakarak sahaya geldiğini çok net ifade etti. İfade şeklini de çok açık bir mesajla skor tabelasında ilan etti. Bu maça çıkarken Beşiktaş’ın bu sezon kadrosunda yer alan birçok oyuncunun çeşitli sebeplerden dolayı yer almadığını biliyoruz. Bu durum özellikle sıkıntılı süreçlerde problemler yaratabilir. Fakat bu maç için ortada daha başka bir tablo var.

        Geçen sezon Beşiktaş ligde önemli performanslar ortaya koyarken skoru değiştiren 3 tane ismi vardı. Olcay, Holosko ve Sivok... Bu oyuncular geçen sezonun lig süreci içerisinde Beşiktaş’ın birçok maçında başrol aldılar, inisiyatiflerini ortaya koyarak birçok maç kazandırdılar. Elazığ karşısında bu oyuncuların tekrar geriye gelmiş olmaları bunlara ilaveten Uğur Boral, İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek’in maç performanslarını yakalamış olmaları Beşiktaş için galibiyet kadar değerli. Pektemek belki gol bulamadı ama gol bulma arzusu ve isteği alkışı haketti. Bir diğer alkışı da Uğur Boral’a gönderelim... Geçtiğimiz sezon belki dönem dönem sol bekte oynadı ve zorlandı ama ön tarafta oynadığı zaman Beşiktaş adına daha etkili işler yapabileceğini de ortaya koydu. Özellikle ilk yarıda Beşiktaş’ın en etkili ismiydi. Köybaşı’nın da formunu yakalayabilecek bir çizgiye geldiğini görmek başka bir kazanç oldu. Bu maçta kazanılan çok şey var. Saha kadar tribünlerdeki Beşiktaş seyircisiyle buluşabilmek de ayrı bir güzellikti. Bu sezon taraftar faktörünün Beşiktaş’ta büyük bir misyon yüklendiğini çok net söyleyebiliriz.

        Olimpiyat’ta oynanan ilk Trabzon maçından itibaren verdikleri mesaj çok açık ve net. Takımımızın arkasındayız, takımımıza inanıyoruz ve takımımızı her türlü şartta vazgeçmeden destekleyeceğiz... Bu mesaj aynı kararlılıkta Elazığ karşısında da devam etti. Seyircinin az olması çok olması bir şey değiştirmiyor. Önemli olan onların Beşiktaş’ın arkasında nasıl durdukları, sahip çıktıkları ve önünü açtıkları... Sayı çok önemli değil, biri de bir bini de bir... Beşiktaş’ın, bu gücü arkasına aldığı her maçı da tıpkı bu karşılaşmadaki gibi farklı oynayacağından kimsenin şüphesi olmasın.

        Diğer Yazılar