Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tek tek yazıyorum:

        Mevlüt Ataseven, Bekir Altan, İlker Özkan, Alparslan Aras, Ahmet Tunç, Ümit Durak, Şenol Akkaya, Ramazan Arslantaş, Mustafa Bayram, Mehmet Atak, Taha Yalçın Özyılmaz, Edip Balcı, Eren Özdemir, Mustafa Toruntay.

        Kim bunlar? Tamer Taşpınar başkanlığındaki Halter Federasyonu Yönetim Kurulu.

        Merak edebilirsiniz, “bu isimlerden hangisi eski halterci” diye... Araştırdım. Hiçbiri... Aralarında “eski halterci” hiç yok.

        Peki... Size başka bir isim söylesem... Halil Mutlu... Ve sorsam. Bu satırları okuyan kişiler arasında Halil Mutlu’yu tanımayan tek bir kişi var mıdır, acaba!

        Ve hatta... Singapur’dan Malezya’ya... Guatemala’dan Rusya’ya... Herhangi bir halter platformunda... Halil’in bilinmemesi mümkün mü acaba!

        Elbette ki... Dünyanın her yerinde... Çok iyi biliniyor Halil... Çünkü gerçek bir efsane O... Dünya sporunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden birisi.

        Ama işte bu Halil... Evinde oturuyor.

        3 Olimpiyat... 5 Dünya... 10 Avrupa şampiyonluğu bulunan... 25 Dünya rekoru kıran Halil... Ülkemizde halter camiasının dışında tutuluyor.

        Bu Halil değil mi, dünyada halteri en iyi bilen isimlerden birisi olan! Bu Halil değil mi, iyi bir haltercinin yetişebilmesi için her türlü donanıma sahip bulunan!

        Lakin... İşte bu Halil... Ülkemizde... 15 kişilik federasyon yönetim kurulunda bile yer bulamıyor. Yine bu Halil... Son oluşturulan halter platformunda... Hiçbir yetkili tarafından... “Bilginden ve deneyiminden yararlanalım” diye... Teknik adam ya da yönetici olarak... Hiçbir yere... Hiçbir şekilde... Alınmadı. Çağrılmadı.

        Oysa... Yine bu Halil değil miydi, “yarınlarda gençlere örnek olayım” diye... Kendisini yetiştiren... Sakarya Üniversitesi öğretmenlik bölümünde tahsil gören... Bununla da yetinmeyerek... Gazi Üniversitesi yöneticilik bölümünü bitiren... Yine Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak 2 yıl çalışan.

        Belirtmem gerekiyor. Halil Mutlu’nun dışında... Haydi Naim Süleymanoğlu camianın dışında kalmayı kendi tercih etti. Ama diğer tüm değerlerimiz de unutuldu. Sorarım... Taner Sağır nerede! Fedail Güler nerede! Sunay Bulut nerede! Dünya çapında birbirinden başarılı işlere imza atan gurur kaynağı tüm sporcularımız nerede! Halteri bilenler dışarıda, bilmeyenler içeride!

        Sanki halter böyle de diğer federasyonlarımız çok mu farklı! 3 aşağı 5 yukarı tamamına yakını aynı... İtelemelerle... Torpillerle... Federasyonlardaki tüm kurullara... Adamlar yerleştiriliyor.

        Şu da var. Mesela... Halter Federasyonu seçimlerinde oy kullanan delegeleri... Bir inceleyin lütfen... Çoğu akraba... Eş dost!

        Zaten bu çarpık sistem paralelinde... Yine bu halter camiası değil miydi, 2008 yılında yapılan seçimlerde, Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’yu bile tanımayan... Tanımadıkları için “Hangisi Naim, hangisi Halil” diye birbirlerine soran... 253 delegeden en az 150’si böylesine cehalet içinde olan!

        Hatırlatayım. Halil Mutlu, 2012 yılında federasyon başkanlık seçimine girdi. Kaybetti. Çok muhterem zevat, başkanlık için Hasan Akkuş’u uygun gördü. Halil, 2013’de yapılan seçimde Tamer Taşpınar’ın listesinde yer aldı. Saygı duyduğu bazı önemli kişilerin isteği doğrultusunda listeye girdi. Ama ne yazıktır ki... Görevde bulunduğu süre içerisinde... Söyledikleri ve de uyarıları... Dikkate bile alınmadı.

        Bu son seçimin ardından ise... Tamamen unutuldu. Öte yandan... Halil Mutlu’nun halen ne yaptığını merak edenler varsa eğer... Söyleyeyim. Akşamları... Halı sahada futbol oynuyor.

        Ne diyeyim. Golü bol olsun.

        Ama şu da olsun... Günün birinde... Ve hatta en kısa zamanda... Başarı için formül üreten... Sporun ve sporcunun değerini bilen... Birilerini mutlu etmek için değil de... Spora hizmet için çalışan... Torpilden uzak... Spor yöneticilerimiz de... Olsun!

        Olsun ki... Spor mecramızdaki bu rezil tablo... Ortadan kalksın.

        Diğer Yazılar