Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ekonomi haberi izleyen ciddi insanlar çoğalıyordu ve herşey o sıralarda başladı.

        Hayal ne gerçek ne anlayamaz olduğumuz 1990’lı yılların ortalarında yani.

        Sarah-Musa aşkı yeni bitmişti, büyük mizahçı Hakan Şükür ise televolelerde döktürüyordu. Türkiyemiz yine çok önemli konuları konuşuyor, konuşuyor; sabahlara kadar tartışıyordu. Ve ondan sonra da film koptu. Sahiden koptu.

        Birkaç fırlama televizyoncu, beyin ütüleyen yaygaracı televizyoncularla kafa bulmaya başladı. Adnan Menderes döneminde Ay’a gönderilip sonra ödenek yokluğundan dünyaya indirilemeyen Türk astronotu, aynaya sıkılınca CINE 5 şifresi çözen deodorant (bu esnada televizyonu ters tutmak da gerekiyordu), insanlardan çekindiği için sokağa çıkamayan üç gözlü adam...

        Haftalarca yazdılar, oynadılar. Birçoğumuz, asparagası yedi, yaladı yuttu. Gerçekmiş gibi arkadaşlarına anlatanlar oldu. Maalesef bunlar yaşandı. Tarihimizle yüzleşelim!..

        Lakin bir akşam, Şok ekibi Türk halkını en hassas yerinden vurdu:

        “Şok şok şok! Ünlü yıldız Anna Nicole Smith haftada bir gün Edirne Genelevi’ne gelerek zevk kabilinden ‘kamu hizmeti’ veriyor sayın seyirciler!..”

        Tahmin edebileceğiniz gibi, ortalık karıştı. Genelevin önünde izdiham çıktı. “Nicole nerede lan” diye cam çerceve indirenler oldu.

        Devlet olaya el koydu. Edirne Valisi, açıklama yaptı:

        “Şehrimizdeki genelevde Anne Nicole Smith adında bir kişi çalışmamaktadır”.

        *

        İşte o Edirne Valisi, meğer kavuğu yıllar önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretmiş, anlamamışız. Hepimiz bu gerçeği yeni idrak ettik.

        Diyanet, 21 Aralık kıyamet mevzusunu ciddiye alan yegane devlet kurumu olarak dikkat çekti. Yaptıkları açıklamada, Yecuc’la Mecuc çıkmadan kıyametin kopmayacağını, Deccal’in gelip Hz. İsa’nın yeryüzüne inmesi gerçekleşmeden telaşa mahal olmadığını dile getirmeleri Müslüman alemine rahat bir nefes aldırdı. Ayrıca topluca Maya dinine geçmeye hazırlanan onbinler de son anda vazgeçti.

        Sonra da hız kesilir mi birden, olmaz tabi. “Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber sitesi” sloganıyla yola çıkan www.zaytung.com’daki “Ateist olduğu gerekçesiyle istifası istenen köy imamı: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum” başlıklı haberi ciddiye aldılar.

        İlgililer araştırdı ve ortaya çıkardı: Böyle bir imam yok.

        Sonra bir açıklama daha.

        Oysa haberi hazırlayanlar her şeyi hesap edip şöyle demişti: “Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18’den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.”

        Ne diyelim. Birileri bizi çocuk yerine koyuyor diye yakınmalar duyuyorum. Hadi 5 yaşındaki çocuğun inanmayacağı şeylere inanıyorsunuz anladım da ne bu ciddiyet?

        l Şok’taki muhteşem Havanalı karakterinin tekrarlayıp durduğu söz.

        Diğer Yazılar