Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biraz önce kızıma Külkedisi’ni okudum. İkimiz de hikayeyi oldukça iyi biliyoruz.

        Fakat galiba, ya sık sık tanıdık birşeyler duymaktan hoşlanıyoruz ya da her seferinde farklı şeyler keşfediyoruz.

        Bugün, belki binlerce kez okuduktan sonra Külkedisi’nin ya da orjinal adıyla Sindirella’nın, bir kız çocuğunun hayatına neler katabileceğini düşündüm. Sonuç; muazzam.

        Öncelikle dış görünümden başlayalım.

        Ders 1; önemli davetlere gitmek için iddialı ve yeni elbiseler gerekir. Kapıdan sıradan bir giriş hiçbir zaman yeterli değildir.

        Bir yere gidiyorsan, herkesi kendine baktırmalı, fevkaledenin fevkinde görünmelisin.

        İkincisi; bir erkek, hiç tanımadan sadece dış görünüşüne bakarak seninle evlenmek isteyebilir. Nitekim prens, sırf balonun en güzel kızı diye Sindirella ile evlenmek istemişti.

        Hırlı mı hırsız mı bakmamış, soyunu sopunu araştırmaya gerek duymamıştı. Bir diğeri; hayaller kesinlikle gerçekleşebilir. Ancak sabun köpüğü gibidir. Fazla vakit kaybetmeden hayaline sahip çıkmak gerekir.

        Nitekim saat 12’yi vurduğunda ya da bir kaç vaadeye kadar, araban bal kabağına dönüşebilir. Sen daha “yaşasın hayalim gerçekleşti” diyemeden bir bakmışsın, yine başa dönmüşsün. Tabii ya en önemlisi; belirli yaşa gelmiş genç bir kızın yegane amacı yakışıklı ve varlıklı bir prens ile evlenmektir. Bu da ancak etkileyici bir dış görünüşle mümkün kılınabilir.

        Böylece küçük yaşta estetik kaygıların başlaması olağan kabul edilebilir.

        AYAKKABI SEÇİMİ ÖNEMLİDİR

        Sonrasında, hayattaki eşitsizlikleri baştan kabul etmek gerekir. Üç kızkardeşin üçü eşit haklara sahip olmayabilir.

        İkisi, bir elinde cımbız bir elinde ayna bir hayat sürerken, diğeri 7/24 yerleri süpürebilir. Hoş, gün olup devran da dönebilir.

        Kötü kızlar evde kalırken, iyi kız, prensle kol kola mutlu bir geleceğe merhaba diyebilir.

        Bu arada unutmadan, bir kadın için ayakkabı seçimi daima önemlidir.

        Gördük işte, camdan ayakkabıyla kızcağızın tökezleneceği baştan belliydi. Deri olsa, kösele olsa merdivende tekini düşürür müydü hiç!

        Son olarak ayakların şişmesi pek istenen bir durum değildir. Kaldı ki, Sindirella’nın, prensin muhafızları eve geldiği gün ayakları şişmiş olsaydı, prens ile evlenmesi ihtimaller dahilinde bile değildi. Demek ki, küçük ayak numarası pek makbul birşeydir.

        Ülkede başka aynı numaradan ayak yok düşünsenize! Yeniden küçük bir kız çocuğu olmak ve bunlara inandığım yaşlara dönmek istiyorum. Ne saf, ne naif, ne temizmişiz!

        Diğer Yazılar