Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haksızlıklar, saçmalıklar ve kötülükler aynı topraklar içerisinde üst üste gözlenince, yalnızca o bölgeye has bir durum zannetmeye başlıyorsunuz. Halbuki ilgisi yok.

        Dünyanın dört bir yanında, insana “yok artık daha neler” dedirten milyonlarca vukuat meydana geliyor. Misal; Fas.

        Aranızda, ekranda denk gelip halihazırda gülse mi ağlasa mı karar veremeyenler olmuş olabilir. Ancak kaçıranlar için kısa bir özet geçmek istiyorum.

        Fas’ın Devlet Kanalı 2M’de yayın yapan bir sabah programında, programın sunucusu, eksik olmasın, kadınların hayatını kolaylaştırıcı bir yöntem gösterdi.

        Diyelim ki, kocanızdan, babanızdan ya da etrafınızdaki herhangi bir karşı cinsten, yüzünüzde yara açacak, morartacak biçimde şiddet gördünüz diyelim.

        Buraya kadar sorun yok. Asıl sorun, “diyelim ki, hemen ertesi gün toplum içine çıkmanız gerekti” ile başlıyor.

        Hah işte kadıncağız bu noktada çok pratik bir çözüm öneriyor; dayak makyajı.En çok şiddet görmüş kısım hangi ton kapatıcıyla kapanır, açık yaralar kaç numara fondöten kullanılırsa dayak yememiş kadın siluetine kavuşturulur, tek tek anlatıldı.

        Ne büyük kolaylık öyle değil mi? Şu teknoloji pek ilerledi.

        Dayak kısmına gelince, o tasa bu tasa, ağzınız burnunuz dağılmış o da mı tasa?

        BİZİMKİLER MASUM KALDI

        Yıllardır verdiği yegane şey, yemek tarifi ya da hayırlı bir kısmet diye milli gündüz kuşağı programlarımızı boşuna hor görüp durmuşum.

        Halbuki ne masum, ne kalender, ne tatlı programlarmış. Şimdiye kadar her saçmalığı denemiş olabilirler. Ancak en azından duracakları noktayı bilirler. Mesela kadına şiddet konusuna asla prim vermezler. Eleştirirler, verirler, veriştirirler.

        Birisi malum konuyu ima ya da methedecek olursa, bir sunucudan bir tane de yerden yer. Ancak Faslı sunucuyu görmeliydiniz; konuyla resmen dalga geçti.

        Pirinçlerin tane tane ağıza gelmesini istiyorsanız limon sıkın dermiş gibi, morlukları örtbas etmeyi tarif etti.

        Ya bir şey kullanıyor ya da çok ciddi kuyruk acısı var, bilemedim.

        Dahası, kanal da özür dilemedi. Müslüman bir ülkenin kadınlarına sadece “editör hatası” demekle yetindi.

        Ortada kesinlikle büyük bir hata var ama tek suçlu editör mü emin değilim.

        çözüm bulunana kadar!

        Dedim size, acayiplikler sinsilesi sadece bize has değil. Gördünüz işte; dünyanın çivisi, genel olarak çıkmış durumda. Tabii bu şartlar altında, neyse ki yalnız değilmişiz deyip sevinmeli miyiz, yoksa global sapkınlığın dalgalar halince yayılmasına üzülmeli miyiz kararsızım. Mutlak çözüm bulunana kadar, ağzıyla burnu yer değişen hemcinslerimizin sayısı dünya çapında artıyor.

        Ama olsun, en azından panik butonunu bulasıya, ortalama on darbe daha alan niceleri, ertesi gün hangi kozmetik ürünleri kullanması gerektiğini artık biliyor!

        Diğer Yazılar