Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan’ın öncelikli hedefinin, çocukların mutlu olması fikrine bayılıyorum. Dünyada eşi benzeri olmayıp sadece Türkler’e has bir bayram olması düşüncesine, ayrıca mest oluyorum.

        Çocuklar gerçekten de hep mutlu olsun. Yüzleri, gözleri kaybolana kadar gülsün. Aslına bakarsanız bir çocuğu “anlık” mutlu edebilmek dünyanın en kolay işi. Birazcık sarılın, sırtını sıvazlayın, mutlu olur mesela.

        Şayet iletişimin püf noktalarını bilirseniz, iki güzel söz söyleyin, dudaklarına hakim olamaz hemen gülümser.

        Gıdıklayın, gülmekten yerlere yatar. Yere düşme numarası yapın, katılır. Uyduruk, minicik bir şeker verin, minnettar kalır.

        Elini tutun, onu sahiplendiğinizi gösterin, güven duyar, gözlerini sizinkine diker ve “beni koruyacağını biliyorum ve sana güveniyorum” ifadesiyle, dişlerini göstere göstere gülümser. Oyun oynayın, mesela saklambaç, bayılır.

        Dondurma alın ya da hadi paranız size kalsın, birlikte kurabiye yapın, yerleri gökleri batırsın bırakın, dönüp bakın, bir yetişkini bu kadar basit bir şekilde ve bu denli yoğun mutlu edebilir misiniz?

        HUZURLU AİLE ÖNEMLİ

        Çocukları anlık mutlu etmek, dediğim gibi dünyanın en kolay işi. Ama bana sorarsanız, çocukların “ömürlük” mutlu olması ancak ebeveynlerinin huzurunda gizli.

        Çocuklar asla maskelere inanmıyor. Üzgün anne, yüzüne maske takıp kocaman gülümsediğini bile iddia etse, çocuk gözünün üzerinde kaşın var bahanesiyle huysuzluğa başlıyor.

        Kendisi de neye huysuzlandığını bilmiyor, ama ne hikmetse içinden ağlamak geliyor. İşin aslı, her çocuğun belirli bir yaşa kadar annesiyle ruhları birbirine yapışık.

        Tek yumurta ikizlerinde gözlenen, biri düştüğünde, ötekinin de dizinin sızlaması gibi bir durum. Ebeveynler mutsuzsa, huzursuzsa, hayatlarına iç ilintisi eşliğinde devam ediyorlarsa, o çocukların mutluluğu; “anlık”tan öteye gidemiyor.

        Yarın 23 Nisan... En büyük temennim; dünya üzerindeki bütün çocukların mutlu ve huzurlu olabilmesi.

        Ancak bizzat kendi üç küçük çocuğumdan tecrübe ettiğim kadarıyla, bir çocuğun mutluluğu ailesinin huzuruyla ilgili. Bu yıl bir değişiklik yapıp, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile ailelere ulusal huzur dileyeceğim.

        Ne de olsa, anne-baba mutluysa çocuk, çocuk mutluysa tüm dünya mutlu oluyor. Hepimize, kutlu ve mutlu olsun!

        Diğer Yazılar