Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ne çektik özlemekten! Kış olur yazı özleriz, yıl biter öncekini özleriz.

        0’lara gelir, 80’leri özleriz, özleriz babam özleriz. Üstelik, özlemeyi de marifet zannederiz. Bugüne dönüp bakan yok, yarın zaten muamma, ama dün, güven veriyor.

        Canımızı sıkmış bile olsa, sınırlarını biliyoruz, kapasitesinin farkındayız.

        Sorun şu ki, bir önceki 10 yıllık dönemi özledi diye filmi geriye sarabilme fırsatını yakalayana hiç rastlamadım ama ne hikmetse, “2040 olsa da yaşasak” diyenini de görmedim.

        Mesela ben. Farkettim ki; ben 60’ları özlemişim. Üstelik nasıl becerdiysem, bunu 80’lerin sonunda doğarak başarmışım.

        Özlem değil mi, ister dünyaya gelmeden 25 yıl öncesini özlerim, istersem de daha öncesini...

        Haftasonu pek çok Türk vatandaşı gibi ben de ArifV216’yı izledim. Zaten eksik olmasınlar sinemaya gitme planı yapanlar için fazla alternatif bırakmamışlardı. 9 salonlu sinemanın, 8’inde oynatılarak, evden farklı niyetle çıkanı bile sırf meraktan kendini izlettirdiği düşüncesindeyim.

        Şahsi görüşüm gişeyi etkiler mi bilemiyorum, ancak kendi adıma, çok beğendim. Gülerken düşündüm, düşünürken güldüm, filmi bitirip eve geldim. Ama şu 60’lar meselesine epey takıldım. Kıyafetlere, mekanlara, günlük hayata, ne bileyim işte, şu an bizde olmayan ne varsa, işte onlara bayıldım.

        Üstelik bunu, 2030’a geldiğimizde 2018’e bayılacağımızı bile bile yaptım. Gözün arkada kalması durumu, tam anlamıyla bu olsa gerek. Gözümüz daima arkada. Özlemle ve inatla...

        BU ARALAR İYİ ÜRETİYORUZ

        Yeşilçam’ın, onlarca kez izleyip repliklerine kadar ezberlediğim, sırf bu yüzden oyuncularına, babamın oğlu muamelesi yaptığım filmlerini özledim mesela. Bak işte bu özlemeye hakkım olan bir şey. Nitekim yorum yapacak, “nerede o eski karakterler” diyecek kadar bilgim mevcut. 2000’lerin başında, Türk sinemasının doğru düzgün bir şey üretemediği, sapa bir dönemi olmuştu. Mesela o dönemi özlemedim. Bu aralar baya iyiyiz.

        Hani milliyetçilik damarınız kabarsa, her hafta yalnızca, vizyona yeni giren bir Türk filmini izleyeceğim deseniz, başarırsınız. Bu dönemi özlemeyiz umarım. Her sene üzerine daha fazlasını koyarız. Elimizi sallasak, ArifV216 gibi kaliteli Türk filmlerine çarparız.

        Diğer Yazılar