Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun haftalar sonra ilk kez Galatasaray’ın aldığı bir galibiyeti şöyle ağız tadıyla, fazlaca eleştirmeden yazıp yorumlayacaktım ama yine kısmet olmadı! Maçın ikinci yarısında Burak Yılmaz’a yapılan o anlamsız protesto, tıpkı sahada oynanan maç gibi bu yazının da seyrini baştan sona değiştirmeye yetti.

        Önce Sabri Sarıoğlu, sonra Umut Bulut ve şimdi de Burak Yılmaz...

        Türkiye’de özellikle taraftar kitlelerine açıkça yön veren sosyal medya, bazen kulübü yönetip transfere yön vermeye, bazen de kendi evlatlarını birer birer yemeye devam ediyor! Bunun en çarpıcı örneğini dün gece canlı canlı Arena’da yaşadık. Sözüm ona takımlarını desteklemek için stada gelen ama takımları 2-0 önde olduğu halde Burak’ı ıslıklayıp protesto etmek için fırsat kollayan bir grubun, Galatasaray’ın son beş yılda aldığı üç şampiyonlukta, attığı onca golle büyük katkıları bulunan bir oyuncuyu, bu kadar kolayca harcamaya çalışmalarını anlamak mümkün değil. Başka bir takımın taraftarı olsalar, kendi takımlarına ancak bu kadar zarar verebilirlerdi. Eğer aklıselim Galatasaray taraftarı sesini çıkarmasa inanın sonuç, belki çok daha üzücü olacaktı!

        Oyuna dönecek olursak... Sezon başında Melo’nun gidişinin ne kadar önemli bir kayıp olduğu, sezon ortasında alınan Donk’un gelişi ile bir kez daha ortaya çıktı aslında... Sadece tek başına bir Donk bile, Galatasaray’ın üzerindeki ölü toprağını atmaya yetti de arttı çünkü! Donk gelince, sadece yanındaki Selçuk rahatlamadı. Arkasında oynayan defans oyuncuları ile hemen önünde oynayan Sneijder da rahat bir nefes aldı. Ama Donk’un gelişine en çok kim sevindi biliyor musunuz? Bence Fernando Muslera... Yediği gole rağmen, sezon başından bu yana belki de ilk kez bu kadar rahat bir maç çıkardı.

        Tabii ki bu maç için genç Sinan Gümüş’e ayrı bir parantez açmadan olmaz...

        Genç gurbetçi oyuncunun son maçlarda yaptıkları ve attıkları ortada. Geçen sezon U21 takımına gönderilip attığı 27 golle bence pişme süresini çoktan tamamlayan ve Galatasaray’ın sağ kanadını uçurmaya başlayan bu çocuğu, sezon başında az kalsın başka bir takıma kiralayacaklardı da olmadı. Bu kez, o yazının başında eleştirdiğimiz sosyal medyanın iyi tarafı sayesinde baskı oluşturuldu ve Sinan takımda kaldı...

        MUSTAFA HOCA’YA TEBRİK

        Mustafa Hoca’yı geldiği günden bu yana birçok konuda çok fazla eleştirdim. Ama bu konuda tebriği sonuna kadar hak ediyor. Çünkü bugün eğer Sinan bu takımın parıldayan bir yıldız adayı olmuşsa, bu tamamen O’na herkesten fazla güvenip oynatan Mustafa Hoca’nın sayesindedir. Başkasının değil...

        Diğer Yazılar