Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SIKI bir radyo dinleyicisi olmasam bile radyoları seviyorum. Ve hayatımızdan çıkmasını istemiyorum. O yüzden elimden geldiği kadar radyoları takip etmeye çalışıyorum. Geçen gün de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le buluşup 10 Şubat’ta yapacağı ‘Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’ hakkında konuşmuştuk. O geceyi 15 yıl aradan sonra radyoyu bırakan Ceyhun Yılmaz sunacak.

        Ben bırakmasına çok üzüldüm. Çünkü sosyal medyada öyle bir kanı oluştu ki, “Ceyhun bir şeye sinirlendi, kapıyı vurdu ve çıkıp gitti. Hatta ülkeyi terk edecek.” Hatta takipçileri “Her güzel şey bitermiş, senin gibi doktor”, Şiirlerine hasret mi kalacağız?”, “Bu bir veda değil doktor, kusura bakma bu vedayı kabul etmiyorum”, “Öyle güzel sensizim ki: Bir görsen, gelsen beraber içsek, anlatsam. Sonra yine istersen beraber terk ederiz beni” türünde mesajlar yazdı. Hâlâ da yazmaya devam ediyorlar. Ayrılışının üzerinden kaç gün geçti hâlâ Ceyhun Yılmaz konuşuluyor. Hatta bana bile soruyor insanlar “Ne olmuş Ceyhun’a, ne yapmışlar?” diye. “Allah Allah” diyerek Ceyhun’u aradım ve sordum. İşte buyurunuz efendim. İlgilenenlere, merak edenlere:

        ‘SESSİZCE GİTSEM ÜZÜLÜRDÜM’

        ■ Ceyhun herkes isyanlarda. Hayırdır, bu insanları isyan ettirecek bu kararı neden verdin?

        Öncelikle çok memnunum insanların isyan etmesine. Bir yerden gidersem gürültü çıkmalıydı. Sessizce gitsem çok üzülürdüm. Hepsine şükran borçluyum.

        ■ İyi de neden bıraktın?

        Bırakmam lazımdı, benden almaya başladı. Bana verdiği çok şey vardı ama artık almaya başladı. Hayatımı radyoya göre programlamak beni zor durumda bırakıyordu. Televizyon ve internetin radyonun önüne geçtiğini düşünüyorum. Radyolardaki reklam geliri 2.6’ya düştü. Sektör bir dönüşüm içinde. Benim yarınla ilgili bir hazırlık yapmak için bu sisteme geçmem gerekiyordu.

        ■ Yani gelecek için hazırlık mı yapıyorsun?

        Evet ben yarına geçtim, yarında buluşacağız.

        ‘SADECE RADYOCU DEĞİLİM’

        ■ Sadece radyocu olduğunu zannediyor bazıları galiba. Oysa senin başka işlerin de var...

        2 televizyon programım var ve 16 saatimi internette geçiriyorum. Her an her yerdeyim. İletişim kuruyorum herkesle. İnternet yoluyla herkese daha çabuk ve hızlı ulaşıyorum. Trafikteki durum programlarını ilk ben yaptım. Beni radyoya sıkıştırmaya çalışıyorlar ama ben sadece radyocu değilim.

        ■ Yani ülkeyi terk etmiyorsun?

        Hayır tabii ki.

        ■ İzleyici, dinleyici ne istiyor sence?

        Onlara diretilen saatlerde dinlemek değil, istedikleri saatlerde açıp dinlemek istiyorlar. Sen kaydını yap, daha sonra açıp izlesin. Televizyondaki işi nasıl kaydedip sonra izliyorsa, radyoda da bunu istiyor. O yüzden ben de internette birçok program yapıyorum. Seninle de geçen sene internet için röportaj yapmıştım hatırlarsan. İşte ben yapayım, istedikleri saat açıp izleyecekler zaten.

        ■ Artık her an her yerden bir şeyler çekip paylaşabileceksin yani...

        Aynen öyle.

        Efsane geliyor

        EFSANE sanatçı Julio Iglesias’ın hayranlarına müjde! Julio konser vermek için İstanbul’a geliyor. 14 Mart Cumartesi, Ülker Sports Arena’da sahneye çıkacak. 80’den fazla albüme imza atmış efsanenin sayısız başarıları var. Efsaneye Alexander Kogan da eşlik edecekmiş. Aklınızda olsun derim.

        Yeni acıların kadını

        GECE YARISI radyoda bir kadın “Yatsın yanıma, sarılmasın dönsün uyusun. Bir gece kalsın benimle, kırk yılım onun olsun” diyor. Sonra bir gece daha denk geldim. Dikkatimi çekti. Sesi çok güzel. Şarkının altyapısı muhteşem. Araştırdım buldum, Gülden Mutlu’ymuş. Albümün genelini dinlemeye başladım, şimdi kopamıyorum. Şarkıların hepsine bayıldım. “Ne çektirmişler kızım sana?” diye diye dinliyorum. 9 şarkının tamamı kendisine ait. “Seni unutmak için değiştim” diyor, “Sen gel kapıma, sarılmazsam alev alev yansın evim” diyor. Hatta “40 yıllık dostlarımdan da geçtim” diyor. Anlayacağınız acayip damar albüm. Kendisini hiç tanımıyorum, hiç karşılaşmadım. Ama sesine, yorumuna, albümün genel altyapısına bayıldım. Uzun süredir bir şarkıyı radyoda duyup kim olduğunu araştırmamıştım. Eskilere gittim. Bu ölmeye yüz tutmuş müzik dünyası için iyi bir ışık.

        Diğer Yazılar