Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RAMAZAN ayı geldiği zaman birçok estetikçi nefes alamaz. Çünkü yaptıkları şey burun, karın, yağ alma, germe, Kim Kardashian poposu, çene gibi insanların beğenmedikleri yanlarını düzelmek. Tanıdığım birçok doktor “Aman nefes alamayacak aya geldik”, insanlarsa “Bu ay ameliyatım var. Yüzüm şöyle olacak, karnım şöyle olacak” der. İnsanlar ameliyatlarını olup ya yurtdışına gider ya da kendilerini tatil yörelerindeki evlerine kapatırlar. Hoş artık bunu yapan sadece kadınlar da değil. Beyler de birer estetik hastası olup çıktı başımıza. Benim tanıdığım pek çok erkek, bu ay “Yaza hazırlanıyorum” diye karın gerdirdi, yağ aldırdı ve hatta şu meşhur baklavaları yaptırdı. Erkekler bir de “Öyle yapın ki kimse anlamasın” diyor. Aslında estetik mucizelerinden kadınlardan daha çok erkekler nasiplenmeye başladı. İşte estetik yaptırmak bir kere ruha girdi mi tamam. Hep kendinizi aynada izliyor ve “Daha ne yapsam?” diye bakınıyorsunuz.

        Ameliyathanede selfie

        BEN “İhtiyaç duysam yaptırırım” diyorum ama o sabah ameliyathanede selfie yaparken “Hımm iyi ki burnum güzel. Şükürler olsun” demedim dersem yalan olur. İran asıllı Azeri Türk doktor Yakup Avşar’ı ikna edip ameliyathaneye girdiğim için keyifliydim ama bir ara heyecandan soracaklarımı unuttum. Tabii değişik bir ortam. İlk girmişliğim değil ama böyle doktor kıyafetleri giyip bir burun rhinoplasti yani burun estetiği izlememiştim. Sanılanın aksine kan yoktu. Temiz, sakin, huzurlu tertemiz bir ameliyattı. “Burası benim sanat atölyem. Buradan çıkan insanlar mutlu olmalı” diyen Doktor Yakup Avşar, çalışanlarıyla birlikte keyifli anlar geçiriyor gibi gözüküyordu. Hemşireler pek güler yüzlüydü. Yani genellikle stresli gözükürler ya öyle değillerdi. Ama tabii bir de şu ‘sanat atölyesi’ lafını ilk kez duydum. Pek hoşuma gitti.

        Ameliyatta tanışmışlar

        BEN tabii bu ameliyata girmek için ilk iş Dilek Avşar’ı kandırdım. Malum ‘Kadın isterse eşini ikna eder’ durumundan girdim mevzuya. Bu karı-koca sanat ve sosyete dünyasındaki tanıdığınız tüm isimlerin gözdesi. Tüm starlar bu ikilinin kapısını arşınlıyor. Hatta “Yüzümü, gözümü düzelt” diye gidenler bile var. İsim vermekten özellikle çekiniyorlar ama ben birçok kişinin adını biliyorum. Bu sevimli karı-koca bir ameliyat sırasında tanışıp evlenmişler. Henüz asistan olan Dilek Hanım hemşireye çok soru sorduğu için o dönem hocaları Yakup Avşar’dan ciddi bir azar işitmiş ve ayağına da bir tekme yemiş. Şimdi 7 yaşlarında bir kızları var. Kızları Naz “Annen, baban ne iş yapıyor?” denince, “Annem meme, babam burun yapıyor” diyormuş. Çocuktan al haberi. Çağ estetik çağı. Şimdi farkında mı bilmem ama ileride “İyi ki annem-babam bu mesleği seçmiş” diyecek.

        Para UNICEF’e yatırıldı

        YAKUP Avşar aynı zamanda cerrahi aletleri de tasarlıyor. Ameliyatta hep kendi tasarladıkları aletleri kullanıyordu. Dikkatimi çekti sordum. Meğer bir İsviçre firması özel tasarım istemiş kendisinden. O da değişik, farklı aletler tasarlayıp kendilerine tek bir şartla vermiş. Kendi alacağı tasarım ücretinin UNICEF’e yatırılmasını istemiş. Ne güzel bir davranış.

        Sürekli estetik yaptıran İNSANLARIN DİLİNDEN

        ■ Yetmedi doktor bey, biraz daha sıkar mısınız?

        ■ Yüzümü gerdirdim ama olmadı galiba.

        ■ Geçen gün çok meşhur bir doktora gittim. Karnımı gerdirdim, göz altı torbalarımı aldırdım, göz kapaklarımı yaptırdım.

        ■ Kulaklarımı kestirdim, nasıl olmuş?

        ■ Yüzümde bir değişiklik fark etmedin mi?

        ■ Geçen bir ameliyat oldum Allah seni inandırsın hiç morarmadı.

        ■ Bu ara estetik yaptırasım var.

        ■ Karın gerdirdim, yüzümü çektirdim ama olmadı. Yapamadı.

        ■ Göz altımı yaptırdım ama hiç fark edilmedi bile. Olmadı, yapamadı.

        ■ Popom yok anacığım. Kim (Kardashian) poposu istiyorum. Burada yapan en iyi doktor hangisi?

        ■ Bu ay yatıyorum. Karın gidiyor, kollarımda sallananlar gidiyor. Burnum değişiyor. Yenileneceğim.

        ■ Bilmem kim memelerini yaptırmış ama olmamış. Bu hafta ikinci kez ameliyata yatıyor.

        ■ Aman o kadının kocası aslında estetik hastası. Ama saklıyor estetik yaptırdığını.

        ■ Adam “Yurtdışına toplantıya gidiyorum” diyor ama estetiğe gidiyor.

        ■ Tanıdığın iyi burun yapan bir doktor var mı?

        Diğer Yazılar