Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçının ilk 45 dakikasında tek ciddi gol pozisyonu bulamadıysa işler iyi gitmiyor demektir... İsmail Kartal’ın sahaya sürdüğü 11 daha maçın başında tartışmalara açıktı. Caner-Emenike kulübeye çekilmiş, Diego Ribas’a yine forma verilmemişti. Mehmet Topal yokluktan stoper oynuyordu. Caner Erkin’in görevini üstlenen Hasan Ali Kaldırım’ın da ofansif oyun becerisi fazlaca yoktu. Orta alanda Meireles’in iyi niyeti, Alper’in hareketliliği bile hücum zenginliği yaratmadı.

        Kuyt yine sağa-sola koşuyor, Sow ve Webo ise topla buluşmak için gerilere geliyordu. Böyle bir oyun şablonunda pozisyon ve gol üretmek zordu. Fenerbahçe umudunu sadece duran toplara bağlamıştı. Halbuki stoperde Serdar Kesimal görevlendirilse; Kuyt kulübeye çekilip, Diego ve Caner ile maça başlansa durum daha farklı olabilirdi

        Bu galibiyet; takıma da teknik direktöre de yönetime de derin bir “oh” çektirdi.

        Takım ilk yarı sonunda soyunma odasına ıslıklar arasında gitti. Oyunun ikinci bölümüne Fenerbahçe ilk yarıya oranla biraz daha istekli gözüktü. Alper Potuk’un şahsi becerisi ile kazandırdığı penaltıyla gelen gol, takımı rahatlattı.

        G.Birliği ise rakibini sadece sertlikle durdurmayı planlamıştı, hücumda çoğalmayı beceremiyordu. İsmail Kartal’ın ilk hamlesi Webo- Caner değişikliği oldu. Tek forvete dönen Fenerbahçe’de bu değişiklik “skoru tehlikeyi atmama” şeklinde yorumlandı. Fenerbahçe’nin tek forvete dönüşü, rakibi de biraz cesaretlendirdi. Son 10 dakika içinde yakaladıkları beraberlik golü de gecenin şoku oldu. Sow’un dışarı alınıp Emenike’nin oyuna girişi tribünleri çıldırttı. Maç böyle bitse, şüphesiz Fenerbahçe’de yer yerinden oynardı. Son dakikalarda oyuna giren Emenike’nin kazandırdığı penaltı, Kuyt’ın ağlara giden topu, takıma da teknik direktöre de yönetime de derin bir “oh” çektirdi.

        Fenerbahçe her zaman böyle kazanır mı? İşte bütün mesele bu...

        ALPER POTUK

        Dünkü galibiyetin baş mimarıydı. Fenerbahçe’nin son yıllarda yaptığı şüphesiz en iyi yerli transferlerden biri Alper Potuk.

        RIBAS’I KIM ALDI?

        Fenerbahçe’ye yaklaşık 16 milyon Euro’ya malolan Diego Ribas, kulübeye mahkum edilecekse neden alındı? Bu oyuncuyu kim, neden aldırdı; çıkıp bize anlatsınlar...

        Diğer Yazılar