Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kupadan da öte bir maçtı... F.Bahçe sezonu, G.Saray ise sezonları kurtarma peşindeydi. Kazanan taraf yaralarını saracak, yarınlar için yine taraftarlarına umut dolu mesajlar verecekti. G.Saray’ın ligdeki durumuna bakanlar, F.Bahçe’yi bir adım önde görüyordu. Maç başladığında çok çabuk gördük ki; G.Saray oyunun adı ‘final’ ise sahada hemen fark gösteriyordu. F.Bahçe’nin son yıllarda vazgeçilmez oyuncuları vardı: Volkan Demirel, Caner Erkin ve Gökhan Gönül... Volkan Demirel sakattı, Caner Erkin de teknik Pereira tarafından aforoz edildi. Peki Gökhan Gönül neden kulübede? Affedildiyse Bruno Alves neden tribünde? Terim’in gözdesi Ozan Tufan neden 11’de yoktu? Bu sene başında beri doğru 11 ve doğru oyun şablonunu bulamayan Pereira, ilk 45’te takımını mahkum oynattı. Eğer Alper Potuk ve Volkan Şen olmasa, inanın F.Bahçe ne rakip kaleye gidebilir, ne de pozisyon bulabilirdi. Milyon Euro’luk oyunculardan Nani duran top ve korner atıyor, Robin van Persie ise çırpınıyordu. Josef de Souza da sahada geziniyordu. İlk 45 dakika mahkum oynayan F.Bahçe’nin imdadına 2. yarıda Sneijder yetişti. G.Saraylı yıldız hesapta olmayan sakatlık nedeniyle dışarı çıkınca maçın gidişatı da değişti. G.Saray kendi alanına çakıldı ve topu tutamadı. F.Bahçe de yüklenmeye başladı. Pereira ilk değişikliği devre arasında yaptı. Van Persie çıkartıp, Fernandao’yu oyuna almıştı. Yenik götürdüğün maçta çift santrfor oynamayacaksan ne zaman oynayacaksın? 2. hamle ise daha da şaşırtıcıydı. Aylardır oynayamayan Markovic’i Alper Potuk’un yerine sahaya sürdü. Haydi Markovic girdi, Alper Potuk mu çıkmalıydı? Bu değişikliğe rağmen F.Bahçe’nin baskısı arttı. Son bölümde sahada sadece defans yapmayı düşünen G.Saray ile sadece hücumu ve golü düşünen F.Bahçe vardı. Ama F.Bahçe’de maçı çevirecek becerikli ayaklar olmayınca sezon büyük bir fiyaskoyla noktalandı. Sezon boyu yerden yere vurulan G.Saray ise “Ben final takımıyım” dedi ve kupayı müzesine götürerek sezonu mutlu sonla kapattı. Tebrikler G.Saray’a.

        PEREİRA KALIR MI?

        Dünkü yenilgiden sonra F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira tahmin ediyorum ki iyice gözden düştü. Düne kadar kalacağını düşündüğüm Portekizli hoca bu saatten sonra Kadıköy’de zor durur.

        JOSEF DE SOUZA

        F.Bahçe’nin bu sene yabancı futbolcuları, Kjaer dışında hayal kırıklığı yarattılar. Ancak benim en çok merak ettiğim, Josef de Souza’ya neden 8 milyon Euro bonservis ödendiği. Bu transferi birileri bize açıklamalı.

        Diğer Yazılar