Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşılaşmanın henüz ilk 5 dakikası dolmadan Salih Uçan’ın ısrarı, becerisi ve rakip kalecinin hatasıyla gelen Aatif Chahechouhe’nun golüyle Sarı- Lacivertliler öne geçti. Rakip daha oyuna ısınmadan yenik duruma düşünce oyun planını da ister istemez değiştirdi. Çok adamla savunma yapsa da oyunu daha önde oynamaya başladı. Grasshoppers, yıldızı olmayan vasat bir İsviçre takımı. Biraz baskı yedi mi bocalıyor, hata yapıyor, kendi alanından çabuk çıkamıyor. Fenerbahçe öne geçtikten sonra biraz baskı kurup, biraz tempo yapsa maç ilk 45 dakikada bitecekti. Fenerbahçe’de tempoyu yükseltecek oyuncu sayısı kısıtlı. Top, Salih Uçan’ın ayağına geldiği zaman takım biraz hareketleniyor. Ozan Tufan patlama yapamıyor. Yine de ilk 45 dakikada Fenerbahçe çok pozisyon buldu. Sarı-Lacivertliler; Fernandao, Emenike, Mehmet Topal ve Neustadter’in kale önü cömertliği ile farkı artıramadı.

        Pereira’dan görevi devralan Hollandalı hoca defansın göbeğine Skrtel ve Neustadter’i yerleştirmiş, forveti üçleyip 4-3-3’e dönmüştü. Uzun bir aradan sonra kaleye geçen Volkan Demirel’e maç boyunca tek ciddi top gelmedi. Fernandao’nun torpilinin de Pereira olmadığını anladık.

        İlk yarıda kalesinde çok pozisyon gören, tek ciddi atağı olmayan Grasshoppers’ın, ikinci bölümde de çok etkili olamayacağını düşündük ve bu tahminimizde de yanılmadık. Advocaat ikinci yarıda da kulübeye müracaat etmeden başladı. Bu yarının görüntüsü de ilk devreden farklı değildi. Fenerbahçe daha ataktı, ‘ismi var cismi yok’ Grasshoppers ise hep savunma yaptı. Skor değişmeyince Hollandalı hoca ilk hamlesini bitime 25 dakika kala yaptı. Sahada gezinen Fernandao ile golü atmasına rağmen etkili olamayan Aatif’ın yerlerine Van Persie ve Stoch’u sahaya sürdü. Değişiklik sonrasında vuruş ustası Stoch’un mükemmel golleriyle de fark geldi.

        Sonuç şu: Dick Advocaat’ın Fenerbahçe’si, Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’sinden daha iyi olacak, bu kesin. Bu takımda Volkan Şen, Alper Potuk banko oynar. Miroslav Stoch ilk 11’i zorlar. Van Persie kendine gelirse, Fernandao ya kulübeye döner ya da kiralık gider. Takıma bir 10 numara şart mı, şart. Alınır mı, bilinmez. Fenerbahçe dün geceyi güle oynaya mutlu bitirdi. Bu skor tur için yeter mi, yeter. Bu futbol Avrupa Ligi’ne yeter mi, işte o tartışılır.

        SEYİRCİ ARTACAK

        Vitor Pereira’ya bir türlü ısınamayan Fenerbahçe seyircisi, Hollandalı hoca Dick Advocaat’ın gelmesiyle birlikte bana göre tribüne koşacak. İyi sonuçlarla birlikte Kadıköy tenhalığı bitebilir.

        STOCH

        Fenerbahçe’ye büyük ümitlerle transfer edilen ve daha sonra kiralık verilen Miroslav Stoch, dün gece mükemmel goller attı. Slovak oyuncu, bu sene bu takımda çoğu maçta kurtarıcı rolüne soyunabilir.

        Diğer Yazılar