Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk maçta turu garantileyecek skoru yakalamışsın. Rakip lokum gibi. Kendi evinde oynamasına rağmen tribünlerde Sarı-Lacivert coşku hakim. Saha, hava güzel. Amatör takım hüviyetindeki Grasshoppers’ın tek yıldızı yok. O zaman ne yapacaksın, çıkacaksın biraz kendini göstereceksin, seni destekleyenleri mutlu edeceksin.

        Bütün şartlar lehinde olmasına rağmen dün F.Bahçe oyunun ilk yarısında Van Persie’nin kaleyi yokladığı iki şut dışında pozisyon bile üretemedi. Advocaat, Van Persie ve Stoch’u bu defa ilk 11’de sahaya sürmüş, Kjaer takıma dönmüş, Neustadter kulübede kalmıştı. 4-3-3 düzenindeki F.Bahçe’nin ilk 45 dakikada ne yapmak istediğini anlayamadık! Bereket rakibin F.Bahçe’yi rahatsız edecek ne gücü, ne kapasitesi, ne de silahı vardı. Kadıköy’deki ilk maçta pozisyon fakiri olan İsviçreliler, dün de evinde pek farklı değildi. F.Bahçe’nin bölgeler arasındaki kopukluğu, kanatların çok iyi işlemeyişi, Ozan Tufan ve Salih’in orta sahaya hakim olamayışları, takımı ilk yarıda ofansif futboldan uzaklaştırdı.

        İkinci yarının başında Salih’in sakatlığı sebebiyle oyuna Aatıf girdi, Alper Potuk da orta alana döndü. Bu değişiklik sonrası F.Bahçe biraz daha hücumda gözükmeye başladı. Daha sonra Van Persie, yerini Fernandao’ya bıraktı. Son bölümde Alper Potuk ve Mehmet Topal’ın orta alanda etkili olmaya başlamaları ile takım pozisyona girdi. Van der Wiel-Alper Potuk imzalı bir hücum organizasyonunda Fernandao boş kaleye topu yollayınca oyun da koptu. Ardından vuruş ustası Stoch’un maça noktayı koyan golü geldi.

        Şimdi gelelim gerçeklere... İlk maçta alınan 3-0’lık galibiyet sonrası F.Bahçe lige mağlubiyet ile başladı. Dünkü 2-0’lık deplasman galibiyeti de kimseyi havaya sokmasın. Bu takım acilen bir 10 numara arıyor. Bu futbol görüntüsü ile Avrupa Ligi’nde büyük hedefler kovalanmaz, bizden söylemesi.

        PİYANGO

        Son iki yılda kiralık giden ve bu sezon forma şansı bulan Miroslav Stoch dün yine golünü attı. Bence bu yılın transfer piyangosu Stoch olur.

        FORMA

        Dün tribünlerde Sarı-Lacivert şov vardı. Futbolcuların giydiği forma ise o tribünlere hiç uyum sağlamadı. İçinde lacivert olmayan bu formanın çok beğenildiğini sanmıyorum.

        Diğer Yazılar