Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayserispor geçen sezon kılpayı ligde kalmış. Sonra ne yapmış? Yine Süper Lig’de rahat edecek bir kadro kurmamış. Sahadaki isimler tanıdık ve kapasitleri belli. Ligin ilk haftasında kendi sahalarında yenilmişler ve moralsizler. İki takım sahaya çıktığında, “Fenerbahçe bu maçı rahat alır” diyoruz. Maç başlıyor, dakikalar geçiyor... F.Bahçe, Kadıköy’de pozisyon bulamıyor. İnanılır gibi değil. Sistem ne olursa olsun, iç sahada yüreğini koymaz, mücadele etmezseniz, 3 puanı buyur al demiyorlar. Mehmet Topal yok, Roman Neustadter ön liberoda. Fernandao ile Van Persie kulübede. Bu defa Emenike sahada. Ancak yalnızları oynuyor. Orta alanda Ozan Tufan ve Alper Potuk etkisiz. Top biraz Stoch’a ve Volkan Şen’e gelince oyun hareketleniyor. Rakibin de F.Bahçe’yi rahatsız edecek pek durumu yok. Ama ne oluyorsa, ilk yarının son 15 dakikasında oluyor... Maç pozisyonsuz geçilirken, Kayseri bir duran top sonucu Welliton’un kafasıyla öne geçiyor. Ev sahibi Kadıköy’de şoka girecekken, imdada Kjaer yetişiyor. Çok geçmeden eşitliği sağlıyor. F.Bahçe artık sahne alır diye bekliyorsunuz. Sonrasında F.Bahçe defansı tek adamla yakalanıyor. Kjaer gole giden Welliton’u faulle duruyor. Son adam mı? Tartışılır. Ama çıkan kartın rengi kırmızı. Kjaer çıkıyor, takım 10 kişi kalıyor. F.Bahçe bu kırmızı karttan sonra nasıl oluyorsa hırslanıyor ve yükleniyor. Volkan Şen’in ortasına Ozan Tufan kafayı vuruyor. 10 kişilik F.Bahçe öne geçiyor. Devre biter F.Bahçe soluklanır derken, yine bir duran top yine Welliton’un kafası oyuna denge getirdi. Welliton kafa gollerini atarken, Skrtel ve Neustadter ne yapıyor tartışılır.

        Kayserispor ikinci bölümde rakibin 10 kişi oluşundan biraz daha hareketli, biraz daha istekli oynuyor. Eksik Sarı-Laciverliler’in bu yarıda ortaya koyduğu mücadele yabana atılır gibi değil. Vuruş ustası Stoch’un 90’a giden şutunu kaleci Ahamada çıkarmasa, F.Bahçe yine öne geçecek. Son bölümde Advocaat riskli hamleler yapmaya başlıyor. Emenike-Fernandao, Volkan Şen- Van Persie değişiklikleriyle forveti ikiliyor. Bu riskli değişikliklerle defans tedbirleri de rafa kalkınca, Kayseri yine öne geçiyor. Kadıköy’de ligin ilk yenilgisiyle tanışacak derken, uzatmalarda gelen golle F.Bahçe 1 puana şükrediyor. İşin gerçeği şu: F.Bahçe’nin arkasında seyirci olmayınca saha avantajı da ortadan kalkıyor. Kadıköy’deki bu tenhalık sürerse, bu takımın başarılı olması biraz daha zorlaşır. Yani nerdesin 12. adam? Bu sorununu cevabını da bence yönetim bulmalı.

        ROMAN NEUSTADTER

        Büyük ümitlerle transfe edilen oyunculardan biri. ancak dün gece gördük ki, takıma çok büyük katkıları yok. Böyle giderse önümüzdeki haftalarda eleştiriler daha da artar

        ACELE ETMEYİN!

        Sene başından beri F.Bahçe’de bir 10 numara muhabbeti var. Daha henüz netleşmiş bir transfer de yok. Yöneticiler takımdan memnunlar ki bu konuda hiç acele etmiyorlar. Vardır bir bildikleri.

        Diğer Yazılar