Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçın sadece adı deplasman... Rakip Zorya, stada F.Bahçe’den daha çok yol kat ederek gelmiş. Taraftar desem varla yok arası. Tiyatro seyreder gibiler. Tribündeki az sayıdaki Sarı-Laciverli taraftarın sesi daha çok çıkıyor. Rakip; yıldızı, tecrübesi olmayan bir ekip. Bu şartlarda ister istemez diyorsun ki; “F.Bahçe bu maçı rahat kazanır.” Maç başlıyor, ilk 45 dakikada doluyor. F.Bahçe’nin akıllarda kalan tek gol pozisyonu var. O da, Stoch’un duran topunda Souza’nın az farkla dışarı çıkan kafa vuruşu. Zorya, F.Bahçe’nin gücünü bildiğinden oyunu kendi alanında kabul ediyor. Garanti tek top oynuyor, çabuk atağa kalkışına güveniyor. F.Bahçe ise tam takım neredeyse rakip alanda ama oynadığı oyun ‘al gülüm ver gülüm.’ Souza bildiğiniz gibi. Oynar mı tartışılır. Salih, “Ben bu takımda zor oynarım” der gibi. Kanatlardan Şener ve Hasan Ali’nin bindirmeleri yetersiz. Gelir gelmez banko olan Sow, eski havasından çok uzak. Defanstan top oyuna çabuk sokulamıyor. Mehmet Topal, Alper Potuk ve Stoch diğerlerine göre biraz daha hareketliler. Oyun planı hiç yok. Böyle bir takımın da iyi futbol oynaması, maça ağırlığını koyması hayal oluyor.

        İlk yarıdaki görüntüden sonra Advocaat ikinci yarıya Ozan Tufan’a sarılarak başlıyor. Salih’i de dışarı alıyor. Bu yarının başında Sarı-Lacivetliler biraz daha hareketli... En azından pozisyon bulmaya başlıyor. “F.Bahçe artık maçı döndürür” diye düşünüyoruz. Bu yarının başında zaten Sow, kaleciyle karşı karşıya golü yapsa, rakip de teslim bayrağını çekecek. Sow kaçırıyor, ardından rakip bir füze vuruşla 90’a giden topla öne geçiyor. Gol, rakibin direncini de artırıyor, moralini de. Advocaat ne yapıyor? Önce Stoch’u alıp Van Persie’yi, sonra da diğer top yapan Alper Potuk’u alıp Emenike’yi sahaya sürüyor. Hollandalı hoca forvet aldıkça maçı döndüreceğini sanıyor. Takımın sahada oyun planı olmadığını, geride bırakılan geniş ve rakibe avantaj sağlayan alanları görmüyor. Zorya eğer dün 3. bölgede biraz dikkatli olsa ve aceleci olmasa, hiç beklemedikleri skorla maçı kazanırdı.

        Gelelim sonuca... F.Bahçe, Avrupa Ligi’ne de şok bir yenilgiyle başlayacakken, imdada Kjaer’in füzesi yetişti. 3 forvetle (Sow, Emenike, Van Persie) pek gol atmayı beceremeyen, oyun kurucusu olmayan bu takımın başında da Advocaat var. Dünkü maçtan sonra benim, Hollandalı hocayla ilgili soru işaretlerim arttı. Gelir gelmez Pereira’ya salladı. Ardından “10 numara istemez” dedi. Böyle giderse, F.Bahçe’de bizlerin bile çok eleştirdiği Pereira bile aklanır. “Kimin sayesinde?” derseniz, “Advocaat” derim.

        SOW TATİL YAPMIŞ!

        Büyük ümitlerle geri çağrılan Sow, dün 90 dakika sahada kaldı ama bir varlık gösteremedi, güçsüzdü. Belli ki Sow, Birleşik Arap Emirlikleri’nde futbol oynamaktan çok tatil yapmış!

        10 NUMARA

        F.Bahçe yönetimi ısrarla bir 10 numara almadı. Advocaat da onlara destek verdi. Alkışlar bu kararı alanlara... Şaka tabii ki.

        Diğer Yazılar