Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarıyı seyretmeyip maçın skoruna bakanlar (0-3), Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı sürklase ettiğini sanmasınlar. Oyunun birinci bölümünde kendi evinde oynayan Kasımpaşa, rakibine geniş alanlar bırakıp, baskı yapmayıp, Fener’in silahlarına da hiç tedbir almayınca maç çok çabuk koptu. Dick Advocaat, ideal 11 arayışlarını bu maçta da sürdürdü. Moussa Sow, Şener Özbayraklı, Alper Potuk kulübede; Emmanuel Emenike, Van der Wiel ve cezasını tamamlayan Mehmet Topal ile Simon Kjaer sahadaydı. İlk 30 dakika içinde sahada gözükmeyen ev sahibi, oyuna bu dakikadan sonra dahil oldu. Pozisyon bulduğu dakikalarda gol bulamayıp oyun disiplininden de kopunca devre biterken üçüncü golü de yedi. Kasımpaşa’daki bu düşüşü izah etmek mümkün değil; hele hele yeni bir teknik adamla çıktıkları ilk maçta... Maçın ilk 45 dakikası 3-0’a taşınınca ikinci yarı da formaliteye döndü. Kasımpaşa bu yarıda biraz daha öne çıkıp baskı yaptı. Bunun sonucunda penaltıdan bulduğu gol bile oyunun gidişatını değiştirmedi. Çok adamla hücumu düşünen, defansif tedbirleri rafa kaldıran ev sahibi, Fenerbahçe’nin her ani atağında kalesinde tehlike yaşadı. Son 20 dakikaya girilirken Advocaat’ın, Sow’u oyuna alması doğru karardı da oyundan Jeremain Lens çıkar mıydı, tartışılır. Çünkü dünkü oyunda topu rakip kaleye en çabuk götüren, atak başlatan isimlerin başında Volkan Şen ve Lens geliyordu. Sonuçta Fenerbahçe ligdeki ilk galibiyetini farklı alırken, takım olarak keyiflendi ve morallendi. Josef, Ozan, Emenike, Sow ve İsmail Köybaşı da attıkları gollerle kendilerine adeta moral aşısı yaptılar. Yazıyı noktalamadan iki not düşelim: Bu farklı galibiyete rağmen Fenerbahçe havaya girmesin. Kasımpaşa da ciddi olarak uyarıldığı bu maçtan sonra bu işin şakası olmadığını anlayıversin.

        TUNAY TORUN

        Kasımpaşa’da en öne çıkan isim dün gece Tunay Torun’du. Arkadaşları, Tunay’ın ortaya koyduğu mücadeleye bakıp ders çıkartsınlar.

        4 SARI KART

        Fenerbahçe, 90 dakikası gerginlikten uzak geçen ve hiçbir zaman tansiyonu yükselmeyen maçta 4 tane sarı kart görüyorsa, stresli bir maç olsa kaç kart görecekti, merak ettim.

        Diğer Yazılar