Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Advocaat, F.Bahçe’yi Van Persie’yi yanına oturtarak sahaya sürmüştü. Tribünler bunu tartışırken Sow’un jeneriklik röveşata golü gelince Kadıköy’de oyunun havası da, gidişatı da bir değişiverdi. İngilizler neye uğradığını şaşırmış, F.Bahçe maç başı golle morallenmiş ve cesaretlenmişti.

        Bu golden sonra oyun ilk yarı boyunca ilk yarı boyunca beklediğimiz gibi gitti. F.Bahçe geriye yaslandı, Manchester United da oyunu tamamen rakip alana yığdı. İlk 45 dakikada çok iyi alan savunması yapan, kademe hatası yapmayan F.Bahçe rakibine pozisyon da vermedi. Volkan Şen ve Lens ofansif futboldan çok, iki kanatta defansif oyuna katkı sağladılar.

        Rakibin oyunu riske ederek yüklendiği dakikalarda ani ataklar geliştiren F.Bahçe ikinici golü bulsa maç da bu yarıda noktalanacaktı. Pogba’nın sakatlanıp yerini İbrahimovic’e bırakması da sahadakileri iyice gerdi. Çünkü İsveçli, her kaybettiği toptan sonra hıncını ya Kjaer ya da Skrtel’den almaya çalıştı.

        İkinci bölümde de Manchester yine rakip alana yığdı. F.Bahçe de ani ataklar peşindeydi. Nitekim Mehmet Topal’ın rakip alana taşıdığı faulle durdurulduğu pozisyon maçın da kırılma anıydı. Serbest vuruşta sahanın en iyilerinden Lens, topu ağlara yollayınca işin rengi de belli oldu. Bu golden sonra F.Bahçe’de artık kendi alanından çıkıp oyunu rakip sahaya taşımaya başladı. Volkan Şen’in yerine oyuna giren Emenike kaleciyle karşı karşıya kaldığında golü yapsa ikili averaj da F.Bahçe lehine olacaktı.

        Dün gece F.Bahçe’de kötü oynayan, mücadele etmeyen bir oyuncu yoktu. (Emenike hariç!) Bu müthiş mücadelenin hakkı da galibiyet olmalıydı, oldu da. Mourinho’su, Pogba’sı, İbrahimovic’i ile Manchester United’ı ezerek devirmek her takımın harcı değildi. Aslında Kadıköy dolunca işler de kolaylaşıyor. Dün gece futboluyla, golleriyle, tribünleriyle muhteşem bir gece yaşadık. Bize Sarı-Lacivert bu geceyi yaşatanlara da şapka çıkaralım.

        İNCE HESAPLAR

        Grupta artık matematik hesapları ön planda. Feyenoord, F.Bahçe ve Manchester arasından iki takım diskalifiye olacak. Feyenoord ve ManU’yu Kadıköy’de deviren F.Bahçe bu gruptan çıkmalı. Çıkmazsa yazık olur.

        SEVİMSİZ İBRAHİMOVİC

        Şüphesiz önemli bir yıldız. Ancak dün gece gördük ki artık futboluyla değil, agresifliği ve antipatikliğiyle öne çıkıyor. Yıldız oyuncuların futbolu geriledikçe anlaşılan sevimsizlikleri de artıyor. Tıpkı İbrahimovic gibi.

        Diğer Yazılar