Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rıza Çalımbay’la çıkış yakalayan Antalyaspor’la deplasmanda oynanan maç, Fenerbahçe için kolay bir 90 dakika değildi. Hafta içinin Feyenoord yorgunu Fenerbahçe maçın ilk bölümünde beklenen görüntüsünden çok uzaktı. Önde baskı yapmayan, orta alanda top kazanamayıp, ayağındaki topları da iyi kullanamayan Sarı-Lacivertli ekip, kanatlardan bindirmeler de yapamayınca bu yarıda pozisyon fakiri oldu. Fenerbahçe’de Alper Potuk, Volkan Şen ve Lens önemli oyuncular. Dikine oynayan, adam eksilten, dribling yapan bu üçlünün performansı kötü oldu mu, takımın hücum gücü de azalıyor, Sow da yalnızları oynuyor. Oyunun ilk bölümünde kendi alanında kalan ve ani ataklarla golü düşünen Sarı- Lacivertli ekip, bu üçlünün etkisiz futbolu yüzünden maça da ağırlık koyamadı. Rakibinin gücünü ve silahlarını iyi bilen Rıza Çalımbay da üstüne gelmeyen Fenerbahçe karşısında maceraya girmedi. Kendi alanından garanti paslarla çıkan, defans emniyetini ön planda tutan ev sahibi, rakibinden daha çok da pozisyon buldu. Advocaat, yorgun ve de etkisiz takımını gördüğü halde ikinci yarıya hamle yapmadan başladı. Halbuki kulübede oyunun gidişatını değiştirecek çok oyuncu vardı (Ozan Tufan, Aatif, İsmail Köybaşı, Emenike). Maçın ikinci bölümünde de Fenerbahçe pozisyon bulmada zorlanmasına rağmen Advocaat’ın hamleleri gelmedi. Golsüz giden oyunda Yekta Kurtuluş’un füzesi ev sahibini öne geçirdi. Hollandalı hocanın da aklı başına bu golden sonra geldi. Hamleler yapmaya başladı ama tartışılacak hamleler. Kötü de olsa adam eksilten, dikine oynayan Alper Potuk çıkar mıydı? Çıksa da Fernandao mu oyuna girerdi? Sonraki hamlesi Lens-Aatif değişikliği oldu. Alper ve Lens’in çıktığı bir oyunda Fernandao ne iş yapacaktı? Bir iş de yapamadı zaten. Sonuçta hakem kararlarının çok konuşulacağı bir maçı Fenerbahçe kaybetti. Hakem hocaları Cüneyt Çakır’ın kararlarını bol bol yorumlasınlar. Biz dünkü yenilgide Sarı-Lacivertli futbolcular kadar Advocaat’ın da eleştirileceğini düşünüyoruz. Demek ki Advocaat da eleştirilirmiş. Liderin puan kaybettiği bir haftayı puansız kapatan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara aldı. Bakalım kaybettiği avantajını tekrar yakalayabilecek mi?

        YEKTA KURTULUŞ

        Kasımpaşa’da yükseldi. Galatasaray’a geldi, gözden düştü. Dün gördük ki Rıza Çalımbay’la birlikte Antalya’da yeniden hayat bulmuş. Attığı gol ise mükemmeldi.

        SAMUEL ETO’O

        İyi oynasa da, kötü oynasa da sahada hep göze batıyor. Müthiş bir profesyonel. Antalya’ya da, Süper Lig’e de renk katıyor. Onu sahada izlemek büyük keyif.

        Diğer Yazılar