Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarı bitiyor Fenerbahçe’nin etkili, organize tek atağı yok. Tribünler tam homurdanmaya başlarken imdada yine Sow yetişiyor. Lens sağdan topu getiriyor, kale sahasına gönderiyor. Sow da akıllıca dokunuyor ve Fenerbahçe öne geçiyor. Halbuki o dakikaya kadar sahada daha iyi pas yapan, daha akıllı oynayan ve de pozisyon bulan taraf Gençlerbirliği. Öyle ki yakaladıkları üç net fırsattan faydalanamıyorlar. Advocaat’ın hamleye ihtiyaç duyacağı maçta sakat Van Persie’yi sahaya sürmesi de anlaşılır gibi değil. Sahada, topa ayağını sürmeden 10 dakika kalabilen Hollandalı golcü, yerini Sow’a bırakırken belki de takımı adına en hayırlı işi yapmış oluyordu. Advocaat maça neden Sow’la değil de sakat Van Persie’yle başladı, tartışılır. Büyük hoca ya, vardır bir bildiği! Aslında Fenerbahçe’nin oynadığı oyunu anlamak mümkün değil. Kjaer ve Skrtel iyi kesiciler ama topu oyuna sokamıyorlar. Mehmet Topal ve Josef, defans-ofans derken abandone oluyorlar. Volkan Şen ve Alper Potuk sanki sahada faul almak için varlar. Zaten goller de kazanılan bu duran toplardan bekleniyor. Takımın orta alanında işi ele alacak bir beyin, bir lider yok. Lens önemli bir oyuncu. Arada sırada parlaması, patlaması bile yeterli. Tabii ki ille de Sow. İlk bölümde futbol olarak geride olan Fenerbahçe, soyunma odasına skor olarak önde gitti. Bu moralle ikinci bölümde daha iyi bir Fenerbahçe seyrederiz diye düşündük. Ama oyun başladı, sahneyi yine Gençlerbirliği aldı. Maçın kontrolünü tamamen ele alan Başkent ekibi, net 5-6 gol pozisyonuna girdi. ‘Neden golü bulamadı?’ derseniz de ‘Volkan Demirel’ deriz. Khalili’nin, Serdar Gürler’in, İrfan Can’ın gollük vuruşlarını köşelerden çıkartarak maçın en önemli adamı oldu. Şampiyonluk hesapları yapan bir takımın kendi evinde ve seyircisi önünde bu kadar mahkum oynamasının cevabını Advocaat versin. Hollandalı hoca maçta hamle yapmak için ya sakatlık bekliyor ya da takımın gol yemesini! Son bölümde defans tedbirlerini hiç hesaba katmayan Gençlerbirliği’nin yediği diğer goller de sürpriz olmadı. Bugüne kadar rakiplerine hiçbir maçta vermediği pozisyonu Gençlerbirliği karşısında veren Fenerbahçe’nin aldığı galibiyet, zirveden kopmama adına çok önemli. Maça gelmeyip skora bakanlar, Fenerbahçe’nin müthiş bir galibiyet aldığını sanmasınlar. Bu galibiyet için işin özeti ‘Öp Volkan Demirel’in ellerini!’dir.

        TRANSFERİN GÖZDELERİ

        Transfer ayının gözdeleri, dün gördük ki yine Gençlerbirliği takımından olacak. Serdar Gürler, Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Aydın Karabulut bütün takımların kadrolarına dahil etmek isteyeceği isimler olurlar.

        SEYİRCİ MAÇ SEÇİYOR

        Fenerbahçe seyircisi, takımının oynadığı oyundan memnun olmadığı için Kadıköy’deki her maça rağbet etmiyor. Sarı-Lacivertli taraftarların favori maçları, belli ki derbiler ve Avrupa kupaları.

        Diğer Yazılar