Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devreyi galibiyetle kapatma hatta ilk yarıyı lider bitirme hesapları içindeki Fenerbahçe, Konya maçına çok eksikle yakalanmıştı. Defansın tamamı değişmiş, Josef de Souza stopere monte edilmişti. Aykut Kocaman, Soldado ve Fernandoa’yu yanına oturtup maça santrforsuz çıkmıştı. Kulübede Alper Potuk ve Ozan Tufan varken genç Oğuz Kağan’ı orta alanda görevlendirerek ne mesaj veriyordu, anlayamadık! Gençlere karşı değiliz ama Oğuz Kağan’ın bu maçta sahaya sürülmesi doğru zaman mıydı, tartışılır!

        Santrforsuz Fenerbahçe, oyunun ilk bölümünde çok bocaladı. Konyaspor da haddini bilerek çok adamla savunmada kalıp, hücumu ani ataklarla düşündü. İki tarafın da birbirinden çekinerek oynadığı ilk 45 dakikada, Volkan Demirel ve Serkan Kırıntılı’nın kurtardıkları birer pozisyon vardı. Yani top kale önlerine çok yaklaşmadı. Fenerbahçe’de yine atakların çıkış noktası Valbuena’ydı. Ama ona ilk yarıda Dirar, Aatif ve Giuliano pek ayak uyduramadılar.

        Oyunun ikinci bölümünde Aykut Kocaman kendini tekzip edercesine Oğuz Kağan’ı dışarı alıp, Soldado’yu sahaya sürdü. Josef de Souza da orta alana kaydırıldı.

        Fenerbahçe’nin rakip kale önünde daha çok gözüktüğü dakikalarda sürpriz bir gol Konya’dan geldi. Isla’nın asisti (!) ile Ömer Ali Şahin takımını öne geçirdi. Şok gol, ev sahibini cesaretlendirdi. Aykut Kocaman’ın bir diğer hamlesi Aatif-Alper değişikliği oldu. Bu değişikliğin hemen ardından duran top ustası Valbuena’nın nefis ve adrese teslim korner atışında yine Mehmet Topal kafayı vurdu ve skora denge geldi.

        Bu golden sonra Fenerbahçe yüklendi, Konyaspor direndi. Maça santrforsuz başlayan Aykut Kocaman, son 5 dakikaya girilirken, ikinci santrfor Fernandao’yu hatırladı. Ama çok geç karar verdiğinin farkında değildi. Beşiktaş’ın kaybettiği, rakip Konya’nın beraberliğe razı olduğu bir oyunu kazanamayan Fenerbahçe, kısacası ligin son haftasında ‘Kocaman bir fren’ yaptı.

        VALBUENA’SIZ OLMAZ

        Aykut Kocaman, yatsın kalksın Valbuena’ya dua etsin. İddia ediyorum, onsuz F.Bahçe hiçbir maçta sonuç alamaz!

        DİRAR’IN TORPİLİ KİM?

        Hayret ediyorum geldiği günden beri büyük katkı sağlayamayan Dirar hiç yedek kalmıyor. Torpili kim, merak ediyorum!

        Diğer Yazılar