Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahvaltının en önemli öğün olduğunu bilmeyen yok. Peki bu ihtiyacımız olan öğünü kim neden atlıyor? İşte başlıca bahaneler...

        KAHVALTI yapmayı seven var, sevmeyen var. Sabah acıkarak uyanan var, sanki tüm gece yemiş gibi ve belki de yediği için tok uyanan da var. Ama kahvaltının en önemli öğün olduğunu bilmeyen yok. Bununla ilgili herkesin fikri farklı olsa da, güne iyi bir enerjiyle başlamak, kaliteli bir kahvaltı yapmak tüm günü etkileyebiliyor. Kahvaltı ve mutluluk arasındaki ilişki, peynir sevdalılarının en sevdiği öğün olması, biraz balla, biraz reçelle minik oyunlar oynayabildiğiniz bir sofra, yumurta seven birinin ekmeğini tavaya bana bana yumurtayı yemesinin keyfi tartışılmaz.

        HER BAHANEYE ÇÖZÜM VAR!

        Peki bu kadar lezzetli ve ihtiyacımız olan öğünü kim neden atlıyor? Gelin kahvaltıyla ilgili en sık duyduğumuz bahanelere bakalım. Bu yazıyı mümkünse kahvaltı sofrasında okuyun. Öğün atlamadan güne başlayalım. Unutmayın; her bahaneye çözüm var!

        - Sabahları aç hissetmiyorum: Yumurtadan zeytine, domatesten bibere zengin bir kahvaltı yapmak zorunda değilsiniz. Biraz enerji almanız için farklı seçenekler de var. Sabah çok çok aç uyanmanıza da gerek yok. Size iyi gelecek, enerji verecek, diğer öğünleri de dengeleyecek birkaç alternatif bulalım. Örneğin, esmer ekmeğe yapılmış bir tost ve yanında taze sıkılmış meyve suyu. Hatta meyve suyu fazla geliyorsa bir fincan kahve diyelim. Meyveyi de ara öğünde kullanalım. Tost da fazla gelebilir derseniz, sabah uyanınca sadece bir meyve yiyin. Acıktığınızda zengin bir kahvaltı yapın.

        - Vaktim yok: Sabah çok hızlı evden çıkmanız gerekiyorsa, önden hazırlık yapmak gerekebilir. Geç uyanmak sizin için değişemeyecek bir şeyse, akşamdan bir tost veya sandviç hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz. Ya da beslenme kaplarına biraz peynir, biraz zeytin ve minik domateslerden atın, kapatıp dolaba koyun. Sabah size sadece alıp gitmek kalsın. İşyerinde veya yolda, nerede vakti varsa 5-10 dakikada kahvaltı tamam! Bir diğer seçenek yol üstünde sandviç alabileceğiniz bir kafe ya da büfe... Büfeden alıp yolda yemek bile hiç yoktan iyidir.

        - Kahvaltı yapınca iştahım açılıyor: Aslında iştahlı olmak, sağlıklı olmak demektir. Nasıl bir fark var size göre? Kahvaltı yapmadığınızda tüm gün yemiyor ama yaptığınızda normalin 3 katı mı yiyorsunuz? O zaman burada başka sorunlar da var. Çünkü kahvaltının kilo aldırmadığını, aksine öğünleri dengelediğini ve kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyoruz. Eğer kahvaltıda çok kaçırdığınız için kilo alıyorsanız o zaman içeriği dengeleyin. Az yağlı peynir, biraz zeytin, domates, salatalık ve belki de bir yumurta size yeter. Tatlı ve yağ grubuna dikkat edin.

        - Seyahatte kahvaltı yapamıyorum: Seyahat sırasında kahvaltı saatinizde yoldaysanız, yine biraz önceden hazırlık yaparak kahvaltınızı yapabilirisniz. O saatte sadece yanınızda bir müsli bar taşıyın. Sütlü kahveyle bunu atıştırın. Uygun olduğunuzda daha zengin bir kahvaltı yapın. Çantaya attığınız bir meyve ile bir kutu süt, biraz da ceviz veya badem de kahvaltı sayılabilir.

        ‘5 Kadın’ her cumartesi Bloomberg HT’de!

        GEÇTİĞİMİZ hafta bambaşka bir heyecan başladı içimde. Yıllardır yazıyorum gazetede, kitaplar yazıyorum, eğitimler veriyorum. Benim işim zaten bilgi paylaşmak, ne kadar çok iş yaparsam o kadar mutlu oluyorum. Tabii ne iş olursa değil, sevdiğim, hayal ettiğim işler olduğunda büyük bir heyecanla yapıyorum. Uzun zamandır istediğim bir proje vardı: Çok güvendiğim arkadaşlarımla yapmak istediğim bir televizyon programı. Eşim Seren Aksüs de “Tamam” deyince iş bugünlere geldi.

        PROGRAMDA BİLGİ VE EĞLENCE YAN YANA

        Çok sevdiğim Bloomberg HT ekranında bundan böyle her cumartesi sizlerle buluşuyoruz. ‘5 Kadın’, 5 uzman yani Sema Eryiğit Emek moderatörlüğünde ben, doktor Ece Hattat, psikolog Pınar Mermer ve egzersiz uzmanı Ebru Karaduman, her hafta bir konu seçip işi ayrıntılarıyla konuşuyoruz. Programın yarınki bölümünün konusu ‘kadınlar ve erkekler arasındaki farklar’. Tahmin edebileceğiniz gibi çok ilginç ve eğlenceli bir program oldu.

        İşin uzmanlarının olduğu, bu kadar eğlenceli bir sağlık programı yok. Bilgi ve eğlencenin yan yana olduğu bu programa hepinizi davet ediyorum. Yarın ve her cumartesi saat 16.00’da Bloomberg HT’de buluşalım. Siz de soru sormak isterseniz ‘5 Kadın’ın sosyal medya hesaplarından bize sorularınızı iletebilirsiniz.

        Diğer Yazılar