Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tanımasam “Dolandırıcı” derdim. Şarkıları dikkatli dinlemesem “Çakma Skrillex” derdim. Ama tanıyorum ve çok azimli, fazla esprili ve yoklukta en iyisini yaratmayı beceren bir müzisyen olduğunu biliyorum. Tokat, Kanka Olurduk Ölümüne, Zihni Silikler, Sakın Bebeğime Yaklaşma, Kalple Beynin Savaşı gibi şarkılarını dinleyince ilk dikkat çeken, şarkıların oldukça başarılı alt yapıları. Hatta doğru pazarlansa yurtdışında oldukça rağbet görecek işler bunlar. Şarkı sözlerine odaklanıp dinleyinceyse yeni neslin hayat tarzını anlamak bile mümkün. Hangi yeni nesil mi? Hani sürekli çok “cool” olan, Kinfolk gibi dergilerin bir sayfası gibi görünen ama festivallerde göbek havasıyla halayla kendilerinden geçen 20’li yaşlardakiler. Hani halay çekerek Yunanistan sınırını geçenlerin kuzenleri, 157. göbekten akrabaları. Hâl böyle olunca Emir Yargın’ın “Oturmaya mı Geldik” şarkısı da fena halde ilgi topladı. Çünkü aynı anda dans ettirirken halay çektirmeyi başarıyor bu şarkı. Şarkının klibinin hikâyesi de en az kendi kadar ilginç. Bu nedenle dayanamadık, sorduk: Neden yapıyor tüm bunları?

        2011’de albümünü tanıtmak için basına bir kit göndermiştin. Sonradan öğrendik ki o kit bize geldiğinde henüz albüm falan yokmuş ortada!

        O zamanlar daha 22 yaşındaydım, çok genç ve cesurdum. Benzeri olmayan bir işi ilk defa sunuyor olunca, kendimi çok hızlı anlatmak zorundaydım. Çantaları annem ve arkadaşlarımla evde ürettik. Amacım çantayı eline alana kişinin önce meraklanması ve albümü dinledikten sonra da çantayı kullanmasıydı. Yıllar sonra tesadüfler sonucu özellikle kadın müzik yazarlarının çeşitli amaçlarla bu çantaları kullanıyor olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor. Albüm henüz ortada yoktu o çantaları yolladığımızda çünkü şu an konuşsak asla bitiremeyeceğimiz müzik endüstrisinin dertleri yüzünden o yıllarda adı sanı bilinmeyen bir “çocuğa” hiçbir plak şirketi destek olmak istemedi. Yayınlamak isteyenlerse maliyeti benim karşılamam şartını koştu. Bizim ise paramız yoktu ama parayla satın alınamayacak tutkumuz vardı.

        Sonra...

        Raflardaki binlerce albümden biri benimki olacağına, televizyondaki ve internetteki parmakla gösterilen iş benimki olsun istedim. Şu an ‘’E zaten herkes öyle yapıyor’’ denen şey, 2011’de cesaret isteyen bir şeydi çünkü örneği yoktu. Dönemin viral bombası Tokat’ı piyasaya sunduk. Müzik kanallarında dönüyor birçok mecrada çalıyordu ama aslında gerçekte öyle bir albüm yoktu. En komiği ise çıktığım canlı yayınlarda soranlara “Tüm müzik marketlerde bulabilirsiniz” deyip geçiştiriyor olmamdı. Yalandan çıkardığım albüm, uzun zaman sonra gerçek anlamda Weplay etiketiyle çıktı.

        Yeni albümün “Geri Dönüşüm Kutusundaki Anılar”da “Oturmaya Mı Geldik” şarkısının klibindeki kız isteme hikâyesi de ortalığı biraz karıştırmış galiba...

        “Oturmaya mı Geldik”, düğünlerden aşina olduğumuz org melodilerinden esinlenerek yapılmış bir şarkı. Bu sebeple videonun viralleşmesi için aklıma küçük bir oyun geldi. Klipte istemeye gidilen kız rolündeki Firuze Gamze Aksu ile çok sıradan bir sözlenme fotoğrafı çektirdik. Ve ben bu kareyi “Kızı aldık” yorumuyla Facebook’tan paylaştım. 1-2 saat içinde 500’ün üstünde beğeni, birçok yorum ve ardından da telefonlar geldi. Kimse benden bu tarz bir şey beklemediği için büyük bir sansasyona neden oldu. Herkes beni gerçekten sözlendim sandı ve bu ağızdan ağza yayıldı video çıktığı gün 50 bin kişi tarafından izlendi! Bu süreçte annemin de telefonları susmamış. O zaten benim saçmalıklarıma alışık olduğu için bana hiç kızmadı ama aile büyüklerine bunun bir şaka olduğunu anlatmakta çok zorlanmış.

        Klibi kim çekti, kimler oynadı?

        Klibi Tokat’ın da yönetmeni olan, işlerine hayran olduğum İsmet Kurtuluş çekti. Başta BKM’den tanıdığımız Şevket Süha Tezel olmak üzere de birçok profesyonel oyuncu oynadı. Klipteki aile fertleri birbirlerine benzeyen kişilerden seçildi ve böylelikle inandırıcılık arttı.

        ‘KLİPLERİ VE SÖZLERİ AYNI ANDA YAZIYORUM’

        Kliplerinin senaryosunu sen mi yazıyorsun?

        Klipleri ve sözleri aynı anda yazıyorum. Daha doğrusu senaryolar yazıyorum denebilir. Müzik, söz ve görsel üçlüsüyle bu hikâyeleri aktarıyorum. Kliplerin konseptleri hep kafamda oluyor. O konsepti hayata en iyi geçirecek ekibi kurmak için ise her şarkı için yeniden çalışıyorum.

        Halayla elektronik müziği bir araya getirme fikri nasıl ortaya çıktı?

        Elektronik müzik yapıyorum. Dünyanın her yerinde aynı tarzı yapan birçok kişi var. Ben yaşadığım coğrafyayı müziğimin hamuruna katmazsam diğerlerinden hiçbir farkım kalmaz. Bu sebeple tam bir harman olan bu sound’u yarattık.

        Müzik dışında neler yapıyorsun?

        Müzik dışında yine müzik yapıyorum. Reklam ve film müzikleri yapıyorum. Bir de Urfa plakalı motorum var, onunla uğraşıyorum

        Hangi şarkı için klip var sırada?

        “Araba İçin Baslı Müzik”e de yine izleyenlere acayip duygular yaşatacak bir video çekeceğiz. Mizah ve belgesel iç içe olacak.

        Diğer Yazılar