Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15.03.2014

        20.30 Süreyya Operası’nda Beethoven’ın bütün piyano sonatları, Rudolf Buchbinder ile sahnede. 21.00 Caddebostan Hayal Kahvesi’nde Ümit Sayın var.

        GÜNÜN DJ’i Ortamını da yemeklerini de çok sevdiğimiz Mama Shelter’da, Marsilya gece hayatının en eğlenceli DJ’i olarak bilinen DJ Bobzilla var. Kaçmaz!

        22.00 Jolly Joker’de Halil Sezai var.

        22.00 Türkiye’nin en iyi soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan, 3 kişilik grubuyla Elite World İstanbul Hotel Jazz Company’de.

        22.00 BKM Mutfak’ta Kurtalan Ekspres var.

        22.00 Babylon’da ve Babylon Lounge’ta eşzamanlı olarak epik bir line-up’la Tektosag ailesi var. Da Poet, Nodul, Dalt Wisney, Tufan Demir, Savai & Gökalp K. ve Klaustro gecenin yıldızları. Ama başrolde Lapalux var. Gecenin sunucusu çok sevdiğimiz Kamufle.

        22.30 İngiliz indie-rock grubu The Wedding Band, Salon İKSV’de.

        22.30 Kafası Karışık Kontrtenor garajistanbul’da. 24.00 Sahne İstanbul’da Serdar Ortaç sahnede.

        ANKARA

        22.00 Jolly Joker’de Levent Yüksel sahnede.

        ORDU

        21.30 Gardenya’da Mabel Matiz var.

        18.03.2014

        21.30 Babylon’da 75 yaşında bir üflemeli çalgılar ustası: Joe Mcphee var. Konstrukt gecede ona eşlik edecek.

        22.30 Hayal Kahvesi’nde yerli reggae grubu Sattas var.

        19.03.2014

        21.00 Jolly Joker’de Yüzyüzeyken Konuşuruz sahnede.

        22.00 Mask’ta Nez sahnede.

        ADANA

        22.00 Hayal Kahvesi’nde Mirkelam var.

        ANKARA

        21.00 If’te Can Bonomo sahnede.

        EDİRNE

        21.30 Margi Hotel’de Duman var.

        GAZİANTEP

        22.45 Hayal Kahvesi’nde Yaşar var.

        İZMİR

        22.00 Birsen Tezer güzel sesiyle Hayal Kahvesi Performans’ta.

        20.03.2014

        20.00 Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da Leyla Gencer anısına Borusan Filarmoni Orkestrası sahnede.

        21.30 Salon İKSV’de 2 gün üst üste İncesaz sahnede.

        GÜNÜN KONSERİ

        21.30 Babylon’da İsviçreli şahane eğlenceli grup 77 Bombay Street var.

        22.30 Hayal Kahvesi’nde Bulutsuzluk Özlemi var.

        22.30 KadıköySahne’de Gür Akad var.

        ANKARA

        20.00 Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde İlhan Şeşen ve Vedat Sakman var.

        21.00 If’te çok sevgili Gece sahnede.

        ÇANAKKALE

        21.30 Kolin Otel’de Duman var.

        ESKİŞEHİR

        23.00 Ezginin Günlüğü’nden tanıdığımız Hüsnü Arkan, SRP Pub’ta.

        21.03.2014

        20.30 Corner Pub’ta Niyazi Koyuncu sahnede.

        22.00 Bronx’ta Zuhal Olcay var.

        GÜNÜN KONSERİ

        22.30 Maslak Sheraton Hotel’in 3. katında olan Valentin’de çok sevdiğimiz Nouvelle Vague var.

        22.00 Mask’ta Moğollar var.

        KAYSERİ

        20.00 Belediye Kültür Merkezi’nde Mabel Matiz var.

        MERSİN

        22.00 Hayal Kahvesi’nde Yaşar sahnede.

        RADYODAN VAZGEÇMEYİN

        Hiçbir devlet desteği olmadan ayakta kalmayı başaran Açık Radyo, 19 yaşında. 15-33 Mart arasında, bir kez daha düzenledikleri şenlikle dinleyicilerini desteğe çağırıyor. 9 gün 99 saat sürecek radyo şenliğine katılacak isimler arasında, dinleyicilerin yanı sıra toplumun önde gelen kültür, sanat, edebiyat insanları, müzisyen, oyuncu ve yönetmenler bulunuyor: Ayyuka, Birsen Tezer, Burak Güven, Büyük Ev Ablukada, Ceylan Ertem, Eraslan Sağlam, Feryal Öney, Gevende, Hakan Vreskala, Harun Tekin, Levent Üzümcü, Marsis, Sezen Aksu, Uğur Yücel, Umut Töre Bandosu, utkan’la deniz, Yüzyüzeyken Konuşuruz. Her yıl düzenlenen Dinleyici Destek Projesi ile Açık Radyo dinleyicisi, radyosuna sahip çıkıyor. Dinleyiciler seçtikleri programın istedikleri bir saatine veya istedikleri sayıda programa destek veriyor. Açık Radyo’nun yayınını sürdürebilmesi için destek oluyor.

        GÜNDEME BİR ARA

        İstanbul için gündemin bir ucunda Mercedes-Benz Fashion Week var diğer ucundaysa protestolar, acılar. İkisine de ara vermek isterseniz Tektosag’ın bu gece Babylon ve Babylon Lounge’taki şahane gecesine gidin ya da W Hotel’in altındaki The Rocks’a gelin. The Rocks’ta 22.00 itibarıyla ben çalıyor olacağım. Yerli ve yabancı, rock ağırlıklı... Çok danslı, çok eğlenceli değil ama iyi müzikli bir gece isterseniz, beklerim.

        MUHABBET

        Teknikten arındırılmış samimi bir ortamda yapılan tek fotoğraf atölyesi olan Fotoğraf Muhabbetleri pazar günü Fransız Sokağı’nda başlıyor. Ayrıntılı bilgi için fotografmuhabbetlleri.com 20 Mart’ta Babylon’da Bombay Street var.

        SERGİ

        La Boom’daki şahane Boğaz manzarasına ve güzel yemeklere karşı nü fotoğraf sergisi “Wet Poem”, hepimizi Emirgan yollarına düşürecek gibi görünüyor. 18 Mart’ta başlaycak sergide 11 nü eser var. Her ay ayrı bir genç sanatçıya yer veren La Boom Studio’nun La Boom Emirgan’ı sanat dolu bir restorana çevirmiş olması harika. Devamını dört gözle bekliyoruz.

        TEKNOLOJİ

        Sony’nin yeni MP3 player’ı hem kulaklık hem hoparlör hem de MP3 çalar işlevi gören mucizevi bir çok işlevli güzellik. Dilerseniz Walkman 3-in-1 Wearable MP3 Player’ınızı kablolar olmadan Bluetooth ile bilgisayar ya da telefonunuzun ya da müzik çalarınızın hoparlörü olarak kullanın, dilerseniz normal bir kulaklık gibi... Tabii kendi hafızası sayesinde, telefonunuzun şarjını harcamadan ve durmadan dolanan kablolar olmadan direct olarak bu kulaklığın hafızasına yükleyeceğiniz şarkıları da dinleyebilirsiniz. Keşke bir de Spotify listelerimizi bu Walkman’de dinleyebilseydik!

        GEÇMİŞ VE GELECEK

        Yarın (16 Mart) Beyoğlu’ndaki İsmail Beşikçi Vakfı’nda gidilmesi gereken bir konferans var. 2015’e 1 Kala: Geçmişimiz ve Geleceğimiz Konferansı. 1915 Ermeni soykırımının 100. yılına 1 yıl kala aralarında hukukçular ve gazetecilerin olduğu bir sivil inisiyatifin düzenlediği konferansta, “1915’in Kadın Yüzü”, “1915 ve Soykırım Hukuku”, “Ermeni Soykırımı ve Medya” başlıklı üç oturum gerçekleşecek. Saat 10.30’da başlayacak konferansın çağırıcıları arasında Av. Erdal Doğan, Cafer Solgun, Müjgan Halis, Mehmet Göcekli, Kadir Kaçan, Hrant Kasparyan, Serdar Korucu, Murad Mıhçı, Evrim Kepenek yer alıyor.

        YENİ MÜZİK

        Bu hafta sadece ama sadece 2 yeni şarkı dinleyecek olsanız size kesinlikle Ege Çubukçu ve Multitap’ın yeni single’larını önerirdim.

        1) Multitap’in yeni single’ı “Ait”, bildiğimiz naif ve çok güzel Multitap ruhuyla yazılmış, insanda uçan balon olma isteği uyandıran bir şarkı. Aylardır kendi kendime mırıldandığım düşünceleri müziğe dökmüşler sanki. Ayrıca, şarkıyı dinlerken sosyal medya kanallarında #nereyeait hashtag’ini arayın. Bu hashtag ile paylaşılmış fotoğraflar bir şahane. Siz de Multitap’ın “Ait” şarkısından yola çıkarak #nereyeait hashtag’i ile fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Üstelik bunu yapmak için bir astronotla arkadaş olmanıza gerek yok. (Fotoğraflara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...)

        2) Ege Çubukçu, uzun aralarla iyi işler yapmayı seven kocaman bir adam. Yine çok iyi bir iş yapmış ve gündemdeki her olayı sanki çok önceden görmüş, hissetmiş... “Nasıl Geçtiğini Anlamadan” adlı single’ında “Herkes ölür ama yaşayamaz hayatı” derken hepimizi ağlatacak, düşündürecek gibi görünüyor.

        GİDELİM BURALARDAN

        1) Siz de bugünlerde buralardan uzaklara gitmeyi isteyenlerden misiniz? Mika Tur’un gezilerine göz atın. 18-21 Nisan arasındaki Amalfi kıyıları turu, her şeyi unutmaya yarayacak kokular ve renklerle dolu mesela...

        2) Daha da uzağa gitmek istiyorsanız Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin bugün son bulacak kampanyası size göre olabilir. Çünkü Japonya’nın ferah havasıyla ünlü Kirigamine Tepeleri’nden esinlenerek tasarlanan Kirigamine Klima modellerinden alanlar arasında yapılacak çekilişle, şanslı kişiler Japonya’yı gezecek! Seyahat rotasında Tokyo, Shizuoka, Osaka ve Kyoto, Mitsubishi Electric Fabrikası ve tabii ki Kirigamine Tepeleri ile Kirigamine Müzesi var.

        ULAŞIM

        Şehrin en ihtiyaç duyulan noktalarında araçlarını bizler için bekleten Mobicar’ın ağı genişledi. Şimdi Zorlu Center’da da Mobicar noktası var. Saatlik olarak araç kiralama mantığı ile işleyen ve büyük şehirlerde hem ulaşımı hem de hayatı kolaylaştıran bu uygulamaya bir göz atmalısınız...

        ŞEHİRDEN FISILTILAR

        Listelist.com’un tadından yenmez listelerini biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız şimdi öğrenme zamanı.

        “Neden Uruguay’a yerleşmeliyiz”, “Kendimizi çok cahil hissettiren İlber Ortaylı capsleri”, “Yeşilçam yıldızları illüstrasyonları”, “Politis sinema denince akılda kalan 20 film” gibi gerekli gereksiz binlerce liste var burada.

        Son günlerde en çok ziyaret edilen listeyse “Güle Güle Çocuk: Berkin İçin Hazırlanmış Ölümsüz 30 Tasarım” listesi.

        Hakikaten çok iyi, çok anlamlı işler var.

        Bu arada Listelist’e herkes kendi listesini gönderebiliyor. Yeter ki yaratıcı olsun.

        Yazmaya üşeniyorsanız, en azından mutlaka okuduğunuzda güleceğiniz ya da bir şeyler öğreneceğiniz bir liste bulacaksınız burada, şüpheniz olmasın.

        Diğer Yazılar